Rinkų apžvalga: Europos akcijų rinkose karaliavo pardavėjai

Europos akcijų rinkose trečiadienį karaliauja pardavėjai: prekybos sesijos viduryje Vokietijos ir Prancūzijos indeksai krito apie 2 proc., Italijos ir Ispanijos indeksai čiuožė žemyn daugiau nei 3 proc. Euras grįžo į žemiausią lygį per dvi savaites – ties 1,285 JAV dolerio. Tuo tarpu JAV ateities sandorių kainos rodo optimistišką prekybos pradžią už Atlanto – trečiadienį paskelbti naujų namų pardavimo duomenys, prognozuojama, kad jie bus didžiausi šiemet.

Europoje rinkos smuko.<br>"Reuters"
Europoje rinkos smuko.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Orion securities inf. ir lrytas.lt inf.

Sep 26, 2012, 7:56 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:29 PM

Graikijoje vyko 24 valandų visuotinis streikas. Tai pirmasis tokio masto protestas prieš taupymo priemones vykstantis valdant naujajai, prieš tris mėnesius sudarytai koalicinei Graikijos vyriausybei, kuriai vadovauja Antonis Samaras.

Vien Atėnuose streikavo apie 50 tūkst. graikų. Valstybėje nedarbas siekia 24 proc., o jaunimo nedarbas 55 proc. (didžiausias Europoje). Graikijos ekonomika yra recesijoje penkerius metus iš eilės. Graikai protestavo prieš dar didesnį taupymą, kuris ir toliau temptų ekonomiką žemyn.

Ispanijos vyriausybės 10 m. trukmės obligacijų pajamingumas per naktį šoktelėjo nuo 5,77 iki 5,94 proc., o prieš pietus jau perkopė psichologinę 6 proc. ribą. Ministras premjeras Mariano Rajoy patvirtino, kad reikalui esant tikrai paprašys finansinės pagalbos. Ispanijos bankas paskelbė prognozę, kad trečiąjį ketvirtį valstybės BVP „ženkliai kris“.

Vienas iš esminių klausimų trečiadienį, ar Europos Stabilumo Mechanizmas bus naudojamas tiesioginiam bankų rekapitalizavimui. Suomijos, Vokietijos ir Nyderlandų finansų ministrai antradienį teigė, kad birželį sutartos ESM sąlygos gali būti sunkiai įgyvendinamos ir galbūt išvis neįmanomos.

Tam, kad bankai būtų gelbėjami tiesiogiai, reikia kad būtų sukurta juos prižiūrinti institucija, o tai užtruktų labai ilgai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.