Naujoji Vyriausybė susirūpino bankų įkainiais

Darbą pradedanti Vyriausybė aiškinsis, kaip mažinti bankų įkainius, sakė premjeras Algirdas Butkevičius. Jis penktadienį ryte susitiko su eurokomisaru Algirdu Šemeta, šis įspėjo, kad neįsivedusi euro Lietuva nukentės.

Premjeras A. Butkevičius susitiko su A. Šemeta.<br>T. Bauras
Premjeras A. Butkevičius susitiko su A. Šemeta.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Dec 14, 2012, 4:40 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 3:23 PM

„Artimiausiu metu bus kalbamasi su Lietuvos banko valdybos pirmininku, vienas klausimų yra įkainių sumažinimas. Jie rengiasi susitikti su manimi ir finansų ministru, teiks siūlymus, kaip  Lietuvoje galima sumažinti bankų įkainius“, - sakė premjeras penktadienį ryte žurnalistams po susitikimo su A. Šemeta.

Jis pabrėžė, kad Lietuovje, lyginant su Latvija ir Estija yra labai daug atsiskaitoma grynais pinigais. Pagal šį rodiklį šalis 15-20 proc. skiriasi nuo Latvijos.

Praeitą savaitę Lietuvos banko valdytojas Vitas Vasiliauskas svarstė, kad bankų įkainiai šalyje sumažėtų, jei būtų daugiau naudojamasi elektronine bankininkyste.

O A. Šemeta žurnalistams sakė, jog Lietuva turėtų kuo sparčiau įsivesti eurą.

„Kaimynai latviai turi aiškų politinį tikslą įsivesti eurą 2014 metais, jie imasi visų priemonių, kad tai būtų padaryta.

Tikėtina, 2014 metais euro zonoje turėsime Estiją, Latviją. Investuotojai į Baltijos šalis žiūri kaip į regioną, tas skirtumas gali neigiamai atsiliepti Lietuvai. Manau, Lietuvos interesas yra tapti euro zonos nare kaip galima greičiau“, - argumentavo eurokomisaras.

Premjeras A. Šemetai pažadėjo, kad Lietuva prisijungs prie valstybių, prašančių, kad Europos Sąjunga įvestų finansinių tranzakcijų mokestį. Šis mokestis apmokestins prekybą akcijomis, obligacijomis ir išvestiniais vertybiniais popieriais.

Pasak A. Šemetos, užsienio investuotojams yra svarbiausia ne konkretūs naujosios valdžios planai, o jos pasižadėjimas laikytis finansinės drausmės.

„Rinkoms ypatingai svarbu, kad viešai pasakyta, jog finansinės drausmės įsipareigojimo bus laikomasi. Yra įvairių būdų, kaip spręsti. Kiekviena vyriausybė dėlioja prioritetus savaip.

Labai svarbus pirmas žingsnis yra kad kitų metų biudžetas įtelpa į nustatytus vadinamuosius fiskalinius rėmus. Tai yra svarbi žinia“, - dėstė eurokomisaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.