J. Numavičius: „LEO LT buvo VP dešimtuko klaida ir pabaiga“

Dvejus su puse metų JAV pietryčiuose gyvenantis buvęs VP dešimtuko partneris Julius Numavičius, įvertinęs JAV suteikiamas palankias galimybes verslui ir vaikų mokslams, ketina šioje šalyje įleisti šeimos šaknis. J. Numavičius šiuo metu yra investavęs į komercinės paskirties turtą, medicinos komponentų ir preparatų pramonę, tačiau sako, kad ateityje daugiausia dėmesio skirs verslui, kurį geriausiai išmano, - maisto gamybai ir prekybai Masačusetso valstijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 18, 2013, 3:37 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:19 PM

Didžiausios investicijos - į parduotuves ir vaistines Floridos, Teksaso ir Pietų Karolinos valstijose. J. Numavičius atskleidžia, kad bene didžiausios Lietuvos bendrovės „Maxima LT“ organizacinės pabaigos ištakų reiktų ieškoti nuodugniau tyrinėjant LEO LT projekto energetikos sektoriuje patirtį.

„Mano nuomone, tuo metu turėjome daug patrauklesnių galimybių investuoti į savo tradicinių verslų plėtrą kitose šalyse, nei imtis įgyvendinti LEO LT projektą“, - interviu „Verslo žinioms“ sakė J. Numavičius.

„Mano požiūriu, „Maxima LT“ dešimtukas nebeegzistuoja. Ir tas etapas man jau yra baigtas. Be abejo, dar yra likę kai kurių neužbaigtų, kaip juos pavadinčiau, klausimų. Ir mes, kaip buvę dešimtuko nariai, tuos klausimus išsispręsime. Tačiau man asmeniškai iš esmės tas etapas yra baigtas“, - sakė J. Numavičius.

Į dienraščio klausimą, kodėl prieš keletą metų kontroliuojančioji įmonė buvo perkelta iš Lietuvos ir užregistruota Nyderlanduose, J. Numavičius atsakė, kad pagrindinė priežastis, jo nuomone, - nesėkmingas LEO LT projektas.

„Be abejo, tai lakmuso popierėlis, jis ir be LEO LT parodė, kad „Maxima LT“ tapo per didele bendrove tokiai šaliai kaip Lietuva. Tai pagaliau lėmė ir pasikeitimus „Maxima Lt“ viduje, mano išvykimą į Ameriką, kai kurių kitų buvusių partnerių pasitraukimą į kitas šalis“.

J. Numavičiaus nuomone, LEO LT projekto idėja nebuvo nei „Maxima Lt“ dešimtuko, nei Lietuvos klaida.

„Tačiau dėl daugelio priežasčių toji idėja taip ir nebuvo įgyvendinta tokia, kokia buvo sumanyta. Todėl šiandien aš asmeniškai sakyčiau, kad LEO LT buvo mūsų visų klaida, nes tuo metu turėjome patrauklesnių verslo plėtros pasirinkimų. Kad ir intensyvesnes investicijas į kitas šalis siūlant tą kompetenciją, kokią mes turėjome geriausią - prekybą, maisto gamybą, farmaciją“, - J. Numavičių cituoja vz.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.