V. Janukovyčius Lietuvos verslininkams žadėjo atsigręžti į Vakarus

Beveik valandą į susitikimą su Lietuvos verslininkais pavėlavęs Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius vengė kalbėti apie mūsų šalies verslininkus labiausiai jaudinančias temas – korupciją ir biurokratijos Ukrainoje mažinimą.

Beveik valandą į susitikimą su Lietuvos verslininkais pavėlavęs Ukrainos prezidentas V. Janukovyčius vengė kalbėti apie mūsų šalies verslininkus labiausiai jaudinančias temas – korupciją ir biurokratijos mažinimą.<br>J. Stacevičius
Beveik valandą į susitikimą su Lietuvos verslininkais pavėlavęs Ukrainos prezidentas V. Janukovyčius vengė kalbėti apie mūsų šalies verslininkus labiausiai jaudinančias temas – korupciją ir biurokratijos mažinimą.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 6, 2013, 6:22 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 11:14 AM

Diskusijoje su Lietuvos verslininkais įžanginę kalbą pasakęs Ukrainos vadovas daugiausiai kalbėjo apie norą į Ukrainą pritraukti dar daugiau užsienio investicijų, būtinybę skatinti tarpusavio prekybą. Taip pat buvo užsiminta apie tolesnį verslo sąlygų Ukrainoje gerinimą, tačiau kaip tai bus daroma konkrečiai, prezidentas nepasakė.

„Turime užduotį artimiausiu metu įsteigti nuolat veikiantį dviejų šalių verslo forumą, kuris skatintų verslo įmonių bendradarbiavimą“, - sakė Ukrainos vadovas.

Anot V. Janukovyčiaus, jam taip pat rūpi, kad Lietuvoje būtų pardavinėjama daugiau ukrainietiškų produktų.

Lietuvos ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius verslininkams žadėjo siekti, kad Ukraina kaip galima greičiau pasirašytų laisvosios prekybos sutartį su Europos Sąjunga.

Po įžanginių kalbų sekė verslininkų pasisakymai, tačiau išgirsti verslininkų pageidavimų ir skundų žurnalistai negalėjo. Jie buvo išprašyti iš salės.

Portalo lrytas.lt kalbinti Lietuvos verslininkai nori, kad Ukrainoje sumažėtų korupcija, biurokratiniai suvaržymai ir šalis kaip galima greičiau įstotų į Pasaulio prekybos organizaciją (PPO).

Bendrovės „Vičiūnai group“ valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis teigė, jog jam aktualiausi prekybos tarp Ukrainos ir Lietuvos suvaržymai.

„Norėčiau, kad Ukraina kaip galima greičiau taptų PPO nare. Tada rūpesčių mums sumažėtų. Dabar įvežti kokį nors naują produktą į Ukrainą užtrunka ilgai dėl įvairių biurokratinių formalumų“, - sakė verslininkas.

„Vičiūnai group“ produkciją į Ukrainą jau aštuoniolika metų importuoja iš Lietuvos, Estijos ir Rusijos. Tačiau verslininkas svarsto galimybę fabriką statyti arba įsigyti ir šioje šalyje.

Bendrovės „Klaipėdos kartonas“ generalinis direktorius Arūnas Pasvenskas sako, kad jo vadovaujamai įmonei šiuo metu svarbus Ukrainos nacionalinės valiutos grivinos stabilumo klausimas.

„Ukrainoje turime fabriką, kuris gamina kartonines dėžes, o žaliavą gamybai įvežame iš Lietuvos. Kadangi prekyboje naudojami ir eurai, ir grivinos, mums aktualus stabilus valiutos kursas. Tuo tarpu Ukrainoje dabar sklinda kalbos, kad grivina artimiausiu metu gali būti devalvuota“, - nerimavo verslininkas.

Buvęs Seimo narys Jonas Jagminas, žemės ūkio kooperatyvo „Agroaves group“ valdybos pirmininkas susitikime su Ukrainos atstovais tikėjosi išgirsti naujausią informaciją apie galimybę panaikinti tarptautinės prekybos suvaržymus.

„Mes domimės įvairių pašarų – sojos, saulėgrąžų, kukurūzų eksportu iš Ukrainos į Lietuvą. Tačiau ši šalis vis dar taiko kvotas ir šių produktų išvežimo galimybės yra ribotos. Anksčiau buvo žadėta kvotas naikinti“, - sakė verslininkas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.