Būsimasis „State Bank of India“ viceprezidentas R. Beresniovas: „Kreditas gali palengvinti gyvenimą, jeigu juo protingai naudosiesi“

JAV gyvenantis Rokas Beresniovas – sėkmingos karjeros ir lyderystės pavyzdys. Vyriškis emigravo iš Lietuvos daugiau nei prieš dešimt metų ir gana greitai užkopė į karjeros aukštumas.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Bružaitė

Mar 12, 2013, 6:27 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:39 AM

R. Beresniovas traukiasi iš vieno didžiausių pasaulio bankų HSBC, kuriame dirbo daugiau nei dvejus metus ir tęsia savo karjerą „State Bank Of India“, čia jis taip pat užims viceprezidento pareigas.

„Valstybiniam Indijos bankui padėsiu įsitvirtinti rytinėje JAV pakrantėje nuo Niujorko iki Vašingtono. Mane suviliojo šis iššūkis.“ – kalba bankininkas.

Kaunietis pirmą kartą JAV apsilankė dalyvaudamas programoje „Work and Travel in USA“.

„Ši vieta man visada atrodė kaip galimybių šalis. Tvirtai tikėjau, jog čia galėsiu padaryti sėkmingą karjerą. Šis užsispyrimas visada mane lydėjo“, – prisiminė pašnekovas. Tuomet Naujajame Džersyje jis įsidarbino pramogų parke.

Po kurio laiko grįžęs ten gyventi, R. Beresniovas dirbo keliuose darbuose ir tuo pačiu metu mokėsi anglų kalbos.

„Buvo labai sunku, bet žinojau, jog tai pereinamasis laikotarpis, jog dabar turiu būti atkaklus ir tai išgyventi, kad įgyvendinčiau savo užsibrėžtus tikslus“, – pasakojo jis.

Kas keletą mėnesių R. Beresniovas grįžta į gimtinę. Taip jis neatsilieka nuo kultūrinio Lietuvos gyvenimo, kartu su Edvinu Minkštimu remia Kauno Akademinį Politologų klubą, prisideda prie organizuojamo globalios Lietuvos kultūros festivalio „CuLTFest 2013“.

Žinoma, domisi ekonomika ir dalinasi savo įžvalgomis apie lietuviškos ir amerikietiškos bankininkystės skirtumus.

- Ar sekate dabartinę bankų situaciją Lietuvoje?

- Taip, seku. Mano nuomone, Lietuvos bankas pasielgė teisingai, perimdamas Ūkio banką, tai padarydamas ir greitai ir efektyviai. Lietuvos banko darbas galėtų būti puikus pavyzdys kitoms šalims. Tai pat, „Snoro“ perėmimas buvo labai profesionalus, Vakaruose aš girdžiu daug gerų atsiliepimų apie šį atvejį.

- Kaip žmonės turėtų elgtis su savo finansais?

- Manau, kad pasikartosiu primindamas, jog negalima laikyti visų pinigų viename banke, būtina juos išskaidyti po kelis bankus. Lietuvos žmonėms trūksta švietimo, kaip tvarkyti savo finansus.

Jei žmogus turi daug pinigų, jo finansai turėtų būti ne vien komerciniame banke, nieko neuždirbdami, dalis jų turėtų būti investuoti ir panašiai.

JAV yra net speciali bankų paslauga, kuri išskaido tavo lėšas į kelis bankus. Klientui nereikia vargintis ir vaikščioti iš vienos įstaigos į kitą, tai yra padaroma už jį.

- Kuo lietuviškas požiūris į finansus skiriasi nuo amerikietiško?

- Labai didelių skirtumų nėra. Tik keli.

Žmonės Lietuvoje naudoja grynuosius, nuolat išsiima pinigų iš bankomatų. Vakaruose turėti grynųjų savo piniginėje yra labai retas reiškinys. Apskritai, beveik niekas neina į bankus, viskas vyksta internetu. Aš, kaip klientas, per paskutiniuosius dešimt metų nepamenu kada lankiausi banke.

Lietuvoje kreditas yra naujovė, apie kurią turi būti daugiau informacijos ir švietimo. Ši paslauga yra labai geras dalykas, jeigu moki ja naudotis.

JAV paskolos yra gyvenimo būdas. Dauguma žino, kaip jomis naudotis, nes jau mokyklose šviečiama šia tema.

Mano nuomone, geriau imti paskolą, negu taupyti daugybę metų, siekiant įsigyti būstą, o vėliau išvysti, jog tavo pinigai nuvertėjo.

Vėlgi, kreditas yra skirtas ne visiems, situacija gali būti skirtinga kiekvienam klientui, visada reikia konsultuotis su banke dirbančiais specialistais. Kreditas gali labai palengvinti tavo gyvenimą, jeigu juo protingai naudosiesi.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.