D. Grybauskaitė: „Skaidrumas - Lietuvos ekonominės gerovės garantas“

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo tarptautinės Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) surengtoje apskritojo stalo diskusijoje apie verslo aplinkos skaidrumą ir jos svarbą Lietuvos ir regiono ekonomikai.

„Ten, kur veikia skaidrios valstybės institucijos ir verslas laikosi sąžiningos veiklos principų, ekonomika auga greičiau, o nedarbas yra mažesnis“, - sakė prezidentė.<br>J. Stacevičius
„Ten, kur veikia skaidrios valstybės institucijos ir verslas laikosi sąžiningos veiklos principų, ekonomika auga greičiau, o nedarbas yra mažesnis“, - sakė prezidentė.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 29, 2013, 11:44 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:47 PM

EBPO, Lietuvos Vyriausybės, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos, Pramonininkų konfederacijos, Investuotojų forumo, „Baltic Institute of Corporate Governance“, „Transparency International“ Lietuvos skyriaus atstovai, akademikai ir nevyriausybinių organizacijų atstovai pirmadienį Prezidentūroje dalinasi patirtimi, tyrimais ir įžvalgomis apie kovą su korupcija ir skaidraus verslo plėtrą.

„Pažangą ir ekonominę gerovę Lietuvoje užtikrinsime tik laikydamiesi skaidrumo principų politikoje ir versle. Mūsų kaimynių - Šiaurės šalių, Vokietijos ir kitų garbingų Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos narių patirtis rodo, kad ten, kur veikia skaidrios valstybės institucijos ir verslas laikosi sąžiningos veiklos principų, ekonomika auga greičiau, o nedarbas yra mažesnis“, - sakė prezidentė.

Siekiant pažaboti politinę korupciją ir užtikrinti sąžiningą konkurenciją Lietuvoje šalies vadovės iniciatyva per pastaruosius metus sukurti ir pradėti taikyti nauji įrankiai kovoje su neteisėtu praturtėjimu, kontrabanda ir mokesčių vengimu.

Taip pat apribota juridinių asmenų parama partijoms, priimtos Įmonių bankroto pataisos, panaikinančios landas nesąžiningiems sandėriams ir užtikrinančios skaidresnes įmonių bankroto procedūras.

2012 m. Korupcijos suvokimo indekso vertinime Lietuva užėmė 48 vietą iš 176 šalių, todėl būtina suvienyti Vyriausybės, verslo ir pilietinės visuomenės pastangas ir efektyviau panaudoti EBPO sukauptą patirtį.

Renginio dalyviams prezidentė palinkėjo sėkmingų diskusijų ir atkaklumo siekiant pozityvių permainų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.