Ministrė B. Vėsaitė užsitraukė verslininkų nemalonę

Dar tik penktą mėnesį Ūkio ministerijai vadovaujanti socialdemokratė Birutė Vėsaitė dėl savo sprendimų gali tapti pačia nepopuliariausia tarp verslininkų.

Ūkio ministrės B. Vėsaitės darbas vertinamas prieštaringai.<br>R. Danisevičius
Ūkio ministrės B. Vėsaitės darbas vertinamas prieštaringai.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-05-12 20:56, atnaujinta 2018-03-06 21:27

Pirmadienį Investuotojų asociacijos vadovė Rūta Skyrienė ir grupė verslininkų rengia spaudos konferencija, kurioje žada pareikšti nepasitenkinimą pastarųjų dienų ministrės veiksmais.

Anksčiau šypseną dėl savo prieštaringų pareiškimų kėlusi socialdemokratų ekonomikos strategė supykdė verslininkus nutarusi atsikratyti viešosios įstaigos „Versli Lietuva“ vadovo Pauliaus Lukausko.

Teigiama, kad šis postas jau numatytas ministrės bendražygei iš Kauno, buvusiai Seimo narei Violetai Boreikienei.

B. Vėsaitė pripažįsta didelių priekaištų P. Lukauskui neturinti. Pats buvęs įstaigos vadovas žurnalistams teigė, kad jam buvo siūloma atsisakyti pareigų kito žmogaus naudai ir tapti įstaigos direktoriaus pavaduotoju. Tačiau jis nutarė iš darbo išeiti.

Iš užsienio gyventi į Lietuvą prieš kelis metus grįžęs P. Lukauskas teigė esąs nusivylęs dėl tokios situacijos.

„Aktyvios verslo bendruomenės vardu, norėčiau pakviesti jus susitikti ir aptarti šiuo metu viešojoje erdvėje nerimą keliančius ženklus dėl formuojamos verslo aplinkos ir verslumo skatinimo vyriausybės politikos. Esame sunerimę, jog dabartinė vykdančioji valdžia, darydama skubotus politinius sprendimus, gali pakenkti šiuo metu augimą demonstruojančiai verslo aplinkai“, - teigiama verslininkų išplatintame pareiškime.

Esą destrukcinį B.Vėsaitės darbą sekmadienį stipriai sukritikavo opozicijos lyderis Andrius Kubilius. Jis jį įvertino rusišku posakiu: „Lamat - eto ne stroit“ (Griauti - tai ne statyti).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.