HSBC įspėja Kiniją dėl galimo mažo šalies ūkio augimo

Kinijos ekonomikos augimui nusmukus iki 7 proc. ar dar žemiau, šalies vyriausybė arba centrinis bankas turės imtis papildomo ūkio skatinimo, antradienį pranešė HSBC vyriausiasis ekonomistas Stephenas Kingas. Vis dėlto, anot eksperto, HSBC nesitiki, kad augimas smuks taip žemai. Apie tai praneša „Dow Jones“.

HSBC prognozuoja, kad Kinijos ekonomika tiek šiais, tiek ir kitais metais augs 7,4 procento.<br>„Reuters” asociatyvi nuotrauka
HSBC prognozuoja, kad Kinijos ekonomika tiek šiais, tiek ir kitais metais augs 7,4 procento.<br>„Reuters” asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-07-23 10:35, atnaujinta 2018-03-02 19:53

S. Kingo teigimu, Kinijos valdžiai labiau rūpi kokybinis, o ne kiekybinis ekonomikos augimas. Tačiau nedidelis 7 proc. augimas gali sukelti socialinius ar politinius neramumus, ir pareigūnai turės imtis didesnio mokestinio ar finansinio skatinimo.

HSBC prognozuoja, kad Kinijos ekonomika tiek šiais, tiek ir kitais metais augs 7,4 proc. Oficialus planinis šalies rodiklis 2013 metams siekia 7,5 proc., tačiau toks augimas būtų silpniausias per pastaruosius kelis metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.