J. Starkas: „Euro zonos krizė gali sustiprėti rudenį - paramos gali kreiptis net Prancūzija“

Euro zonos šalių narių vyriausybės praėjusių metų rudenį sulaukė pažado, kad su euru bėdos nebus, ir suteikė Europos centrinio banko vadovui Mario Draghi laiko stabilizuoti valiutą.

J. Starkas įsitikinęs, kad euro krizė sustiprės, nes euro zona įžengė į naują stadiją - krizės valdymo.<br>„Reuters” asociatyvi nuotrauka
J. Starkas įsitikinęs, kad euro krizė sustiprės, nes euro zona įžengė į naują stadiją - krizės valdymo.<br>„Reuters” asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 31, 2013, 10:23 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:08 PM

Tačiau šis laikas buvo iššvaistytas tuščiai, interviu „Handelsblatt“ pareiškė buvęs Europos centrinio banko (ECB) vyriausiasis ekonomistas Juergenas Starkas, atsistatydinęs 2011 metais, įsivyravus nesutarimams su M. Draghi dėl vykdomos obligacijų išpirkimo programos.

J. Starkas įsitikinęs, kad euro krizė sustiprės, nes euro zona įžengė į naują stadiją - krizės valdymo.

Pasak eksperto, po parlamento rinkimų Vokietijoje rugsėjo pabaigoje Prancūzija sustiprins spaudimą ECB ir Berlynui, reikalaudama, pirma, atsisakyti taupymo programų ir, antra, suteikti jai paramą. Nors obligacijų pirkimo programą planuota naudoti gelbėjant Ispaniją ir Italiją, Prancūzija taip pat norės pasinaudoti šiuo instrumentu, ir jos spaudimas bus didžiulis.

Prancūzija - antroji pagal svarbą euro zonos ekonomika po Vokietijos. ECB teks palaikyti Prancūziją naudojant obligacijų pirkimo programą, įsitikinęs buvęs ECB vyriausiasis ekonomistas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.