EBPO: Lietuva atitinka aukščiausius keitimosi informacija standartus

Lietuva atitinka aukščiausius skaidrumo ir keitimosi informacija mokesčių tikslais tarptautinius standartus. Tokį įvertinimą paskelbė Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos įkurtas Pasaulinis forumas.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 1, 2013, 11:05 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:26 AM

„Tai gera žinia Lietuvai, patvirtinanti jos pripažinimą tarptautiniu mastu. Keitimosi informacija mokesčių tikslais klausimas yra vienas iš esminių Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai darbotvarkėje, jo svarbą pripažįsta visos valstybės“, - sako finansų ministras Rimantas Šadžius.

Pasaulinio forumo skaidrumo ir keitimosi informacija mokesčių tikslais vertintojai pripažino, jog Lietuva turi platų keitimosi informacija tinklą, įskaitant dvišalius susitarimus, daugiašales konvencijas, ES mechanizmus. Atliekant vertinimą, buvo detaliai analizuojami įvairūs valstybės teisinės sistemos aspektai: teisinė ir mokesčių sistema apskritai, teisinės galimybės gauti informaciją apie įmonių savininkus, finansinę būklę, bankinę informaciją, normos, reglamentuojančios mokesčių mokėtojų duomenų apsaugą, šių normų praktinis įgyvendinimas.

Vertintojai išvadose rekomenduoja ir toliau plėtoti keitimosi informacija tinklą su visais partneriais, t.y. plėsti sutarčių dėl keitimosi informacija ratą su trečiosiomis šalimis.

Tai buvo pirmasis Lietuvos vertinimo etapas, kurį atliko Pasaulinio forumo ekspertai. Jo metu vertinta valstybės teisinė bazė ir jos nuostatų atitikimas Forumo keliamiems skaidrumo standartams. Antrojo etapo metu bus vertinamos teisės bazės nuostatų praktinio įgyvendinimo galimybės.

Pasaulinis forumas skaidrumo ir keitimosi informacija mokesčių tikslais įkurtas Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos iniciatyva 2002 m. Lietuva Forumo nare tapo 2012 m.

Šiuo metu Pasaulinis forumas vienija ir vertina daugiau kaip 100 pasaulio valstybių.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.