W.Schaeuble palygino parlamentą su laivu: prie vairo turi stoti patyrę jūrininkai

Vienas įtakingiausių Vokietijos politikų, 70-ies metų finansų ministras Wolfgangas Schaeuble norėtų matyti daugiau savo bendraamžių šalies parlamente. „Aš nepritariu patyrusių darbuotojų trūkumui ir nemanau, kad kai parlamente nėra 70-mečių, tai yra teisinga“, - sakė W.Schaeuble interviu Vokietijos žiniasklaidai.

Vienas įtakingiausių Vokietijos politikų, 70-ies metų finansų ministras W.Schaeuble norėtų matyti daugiau savo bendraamžių šalies parlamente.<br>AP
Vienas įtakingiausių Vokietijos politikų, 70-ies metų finansų ministras W.Schaeuble norėtų matyti daugiau savo bendraamžių šalies parlamente.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 5, 2013, 5:33 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:40 AM

„Jau ilgą laiką tiek politikoje, tiek ir daugelyje kitų sferų pastebima darbo jėgos „jaunėjimo“ tendencija, kas sukelia banalią opoziciją - jaunųjų prieš pagyvenusiuosius. Man tai nepriimtina“, - pastebėjo jis.

Ypač svarbu išsaugoti pusiausvyrą tarp išmintingos patirties ir energingo jaunimo parlamente, nes juk būtent parlamentas, kaip tvirtina W.Schaeuble, turi atspindėti visuomenės paveikslą, kuriame pristatomos skirtingos amžiaus grupės. „Vokietijos visuomenėje fiksuojama gyventojų senėjimo tendencija, tuo tarpu deputatų, perėjusių į „veteranų“ amžiaus grupę, skaičius, priešingai, mažėja“, - sakė W.Schaeuble.

„Parlamentą galima būtų sulyginti su laivu - prie šturvalo turi stoti patyrę jūreiviai, tik jų patirtis gali padėti įgulai įveikti audrą“, - prie tokios išvados priėjo W.Schaeuble.

Vokietijos finansų ministras tarnauja valstybinėje tarnyboje jau daugiau nei 40 metų; 2013 m. rugsėjį, kai Vokietijoje vyks parlamento rinkimai, jam sukaks 71-eri. Dėl jo garbaus amžiaus daugelis jo oponentų užsimena apie galimas politiko sveikatos problemas ir ragina W.Schaeuble „išeiti užtarnauto poilsio“.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.