Investuotojų dėmesį šią savaitę kaustys naujienos dėl JAV veiksmų Sirijoje

Europoje šią savaitę investuotojai stebės visos euro zonos liepos mėnesio pramonės produkcijos rodiklius. O pasaulio rinkose ir toliau dominuos naujienos apie galimus karinius veiksmus Sirijoje.

Pasak K.Celiešiaus, Europoje laukia gan rami savaitė.
Pasak K.Celiešiaus, Europoje laukia gan rami savaitė.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Celiešius

Sep 9, 2013, 6:18 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:56 AM

Europoje laukia gan rami savaitė – rinkos dalyvių akiratyje bus visos euro zonos liepos mėnesio pramonės produkcijos rodikliai. Prognozuojama, jog gamybos apimtys per mėnesį galėjo mažėti 0,3 proc. Penktadienį ir šeštadienį vyks Eurogrupės bei Ekonomikos ir finansų reikalų tarybos susirinkimai. Eurogrupės susirinkime bus peržiūrima situacija pagalbos programose Kiprui, Portugalijai ir Airijai. Jungtinė Karalystė trečiadienį skelbs darbo rinkos rodiklius. Tikimasi, jog nedarbo lygis liepą išliko 7,8 proc. lygyje.

Rinkas kaitins naujienos iš JAV

JAV prezidentas B.Obama jau gavo pritarimą iš JAV Senato dėl karinių veiksmų Sirijoje, tad liko balsavimas Kongrese. O makroekonominių pranešimų fronte svarbiausias JAV savaitinis rodiklis bus paskelbtas penktadienį, t.y. rugpjūčio mėnesio mažmeninės prekybos rodiklis. Prognozuojama, jog dėl pagerėjusių automobilių pardavimų per paskutinį vasaros mėnesį, apyvarta galėjo išaugti 0,4 proc., kai liepos mėnesio mėnesinis augimas siekė 0,2 proc. Tą pačią dieną bus skelbiamas Mičigano universiteto vartotojų pasitikėjimo indeksas, kuris neturėtų žymiai keistis.

Poveikis – Turkijos ekonomikai

Turkijos ekonomika per antrąjį šių metų ketvirtį, tikėtina, kilo apie 3 proc. Šį rodiklį Turkija skelbs antradienį. Šiais metais šalis susiduria su vidiniais politiniais neramumais. Be to, prasidėjus konfliktui kaimyninėje Sirijoje ir Turkijai palaikant sprendimą įsikišti į šį konfliktą, Turkijos lyra prieš eurą per mėnesį nukrito daugiau kaip 4 proc., o šiais metais net apie 15 proc. Nors kritusi Turkijos lyra turės teigiamą efektą Turkijos eksportui, tačiau nestabili aplinka šalies viduje ir artimoje kaimynystėje darys neigiamą poveikį turizmui ir visam šalies ūkiui. „Danske Bank“ prognozuoja, kad Turkijos ekonomika 2013 m. kils apie 3,4 proc. (vietoj anksčiau prognozuotų 4,1 proc.). 2014 m. ekonomika turėtų augti apie 3,2 proc., 2015 m. – 4,1 proc.

Kęstutis Celiešius yra „Danske Bank“ Finansų maklerio skyriaus vadovas

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.