V.Mazuronis: „Nieko nedarydami – nieko ir neturėsime“

„Chevron Exploration & Production Lietuva“ atsiėmė savo pasiūlymą dalyvauti angliavandenilių išteklių naudojimo Šilutės-Tauragės plote konkurse. Apie tokį sprendimą kompanija informavo konkurso organizatorių Lietuvos geologijos tarnybą prie Aplinkos ministerijos.

V.Mazuronio teigimu, „Chevron“ pasitraukimas ir įvardintos jo priežastys yra suprantamos.<br>V.Balkūno nuotr.
V.Mazuronio teigimu, „Chevron“ pasitraukimas ir įvardintos jo priežastys yra suprantamos.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2013, 11:53 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:22 AM

Kadangi konkurse nebeliko dalyvių, pagal taisykles, konkurso komisija turi apsispręsti, ar skelbti pakartotinį konkursą, ar apskritai jį nutraukti.

Aplinkos ministro Valentino Mazuronio teigimu, „Chevron“ pasitraukimas ir įvardintos jo priežastys yra suprantamos. „Kompanija turi teisę ginti savo interesus ir investicijų saugumą, bet mes visada gynėme ir Lietuvos piliečių interesus, todėl ir buvo keičiami įstatymai, reglamentuojantys angliavandenilių išteklių žvalgybą ir gavybą. Nusileisti ir pasirašyti sutartį Lietuvai nenaudingomis sąlygomis mes negalėjome ir neturėjome teisės“, – sako ministras.

„Kita vertus, tenka apgailestauti, kad dėl nepagrįstų baimių Lietuva prarado daugiamilijonines investicijas, naujas darbo vietas ir galimybę žengti energetinio išsilaisvinimo link. Ateičiai privalome žinoti, kad visko bijodami ir gąsdindami save bei kitus, nieko nedarydami, mes nieko ir neturėsime. Spręsti mums patiems. Viliuosi, kad ateityje priimsime teisingesnius sprendimus“, – teigia V.Mazuronis.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.