M.Nocius: „Nauja darbo vieta mažame miestelyje kur kas vertingesnė nei Vilniuje“

Pirmąją dieną viešajai įstaigai „Versli Lietuva“ vadovaujantis Mantas Nocius tikras, kad jo vadovaujamos organizacijos ir įstaigos „Investuok Lietuvoje“ sujungimas šiuo metu būtų ekonomiškai nenaudingas. Vienas pirmųjų jo užmojų – skatinti regionų plėtrą.

M.Nocius žada didesnį dėmesį regionams.<br>V.Balkūno nuotr.
M.Nocius žada didesnį dėmesį regionams.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

2013-12-12 14:40, atnaujinta 2018-02-19 20:52

M.Nocius keičia poste Liną Vaitkevičienę, kuri, šių metų gegužę, pasitraukus iš posto Pauliui Lukauskui, laikinai ėjo generalinės direktorės pareigas.

„Organizacija „Versli Lietuva“ svari, drįsčiau taip sakyti. Veikia verslumui skatinti. Svarbu užtikrinti veiklos tęstinumą, nes „Versli Lietuva“ dirba gerai. Jei paklaustumėte, ar Paulius Lukauskas dirbo gerai, atsakyčiau, kad gerai. Tad svarbu išlaikyti esamus projektus.

Tačiau kiekvienas naujas vadovas turi atnešti ką nors nauja. Manau, kad turime skirti didesnį dėmesį regionų plėtrai. Nors tai labai sunku. Vilniuje padėti plėtoti verslą yra lengviau“, - pirmąją savo darbo dieną kalbėjo M.Nocius.

Anot jo, kiekviena mažame miestelyje sukurta darbo vieta vertingesnė nei Vilniuje.

Pirmasis regionas, į kurį pirmiausia kryptų „Verslios Lietuvos“ akys, galėtų būti Šiaulių apskritis.

Taip pat naujasis vadovas linkęs skatinti produktų ir paslaugų eksportą į užsienį, tiek JAV, tiek egzotiškąsias šalis, tarkim, Malaiziją.

M.Nocius pradeda vadovauti viešajai įstaigai „Versli Lietuva“, kurios pagrindinis tikslas skatinti verslumą ir eksporto plėtrą. Anksčiau jis yra vadovavęs ir kitai įstaigai - „Investuok Lietuvoje“. Jį tame poste pakeitė dabartinė direktorė Milda Dargužaitė.

Pastaruoju metu girdėti politikų siūlymų sujungti šias dvi organizacijas.

„Tikrai neatėjau sujungti šių organizacijų. To daryti dabar neverta. Žinoma, tai politikų sprendimas. Tačiau sujungimas vargu ar suteiktų ekonominį efektą. Juk sujungimas kainuoja. Be to, tai suteiktų trukdžių, ir tokie trukdymai užtruktų ilgiau nei norėtųsi.

Galima rasti kitų sprendimų“, - kalbėjo M.Nocius.

Jis neslėpė apie sujungimą kalbėjęs tiek Vyriausybėje, tiek Ūkio ministerijoje prieš stodamas vadovauti „Versliai Lietuvai“.

„Jei kas nors ateitų su konkrečiais siūlymais, galima galvoti apie sujungimą. Be to, esu suinteresuotas asmuo. Manau, kad gerai yra išgryninti veiklas“, - kad neverta jungti „Investuok Lietuvoje“ ir „Verslios Lietuvos“, kalbėjo M.Nocius.

Jis sakė, kad kai dirbo Lietuvos ekonominės plėtros agentūroje, kuri vėliau buvo padalyta į dvi dalis, didesnį dėmesį skyrė investicijoms, o eksportas buvo kiek užmestas, mat stigdavo laiko.

„Dabar galėsiu daugiau su eksportu padirbėti“, - sakė M.Nocius.

Jis patikino pasiryžęs bendradarbiauti su „Investuok Lietuvoje“ vadove M.Dargužaite.

„Mes nebendravome su M.Dargužaite, ir tiek. Man būtų sunku komentuoti dabartinį „Investuok Lietuvoje“ darbą. Manau, kad aš dirbau gerai šioje organizacijoje. Priekaištų iš ministrų, viceministrų neturėjau, buvo darbinių ginčų“, - sakė M.Nocius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.