Latvijos skolinimosi reitingai gali augti jau netrukus

Latvijos skolinimosi reitingai artimiausiais mėnesiais bus padidinti, ketvirtadienį per susitikimą su Europos žurnalistais pareiškė finansų ministras Andris Vilkas.

Latvijos skolinimosi reitingai artimiausiais mėnesiais bus padidinti.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Latvijos skolinimosi reitingai artimiausiais mėnesiais bus padidinti.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 10, 2014, 11:26 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 5:43 PM

Lyginant Latviją su kitomis panašiomis šalimis, daugeliu atvejų situacija šalyje geresnė, tačiau Latvija – mažytė valstybė su pažeidžiama praeitimi ir jai reikia daugiau laiko, kad reitingų agentūros padidintų savo vertinimus.

Ekonominės krizės laikotarpiu Latvijos reitingai smarkiai blogėjo, šalis nebuvo pajėgi leisti savo obligacijų ir buvo priversta kreiptis dėl tarptautinės paramos deficitui padengti.

Dabar Latvijos skolinimosi reitingą nustato tarptautinės reitingų agentūros „Moody's Investors Service“, „Fitch Ratings“, „Standard & Poor's“, taip pat Japonijos agentūra „R&I“.

Šiuo metu Latvijos skolinimosi reitingas užsienio valiuta nustatytas ties šiais lygiais: „Moody's“ – Baa2 su teigiama perspektyva, „Standard & Poor's“ – BBB+ su teigiama perspektyva, „Fitch“ – BBB+ su stabilia perspektyva, „R&I“ – BBB su stabilia perspektyva.

Prieš krizę „Moody's“ nustatė Latvijos reitingą ties „A2“ lygiu, „Standard&Poor's“ – „A-“, „Fitch Ratings“ – „A-“ lygiu.

Krizės metu „Standard & Poor's“ ir „Fitch Ratings“ sumažino žemiau investicinės kategorijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.