Kur ir kada dažniausiai skraido Lietuvos verslininkai?

Kasmet kelionės lėktuvais vis populiarėja. Tai puikiai įrodo Tarptautinio Vilniaus oro uosto statistika: 2014 metais keleivių srautas išaugo maždaug 10 procentų. Pasak kelionių organizatorių, tokių keleivių skaičiai auga dėl verslo plėtros užsienio šalyse.

Lietuvos verslininkai vis dažniau naudojasi oro kompanijų paslaugomis.<br>V.Balkūno nuotr.
Lietuvos verslininkai vis dažniau naudojasi oro kompanijų paslaugomis.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 2, 2015, 10:23 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 6:10 AM

Remiantis Vilniaus oro uosto duomenimis, praėjusiais metais pagrindinių krypčių penketukas nelabai skiriasi nuo 2013 metų: Frankfurtas, Londonas, Ryga, Kopenhaga, Milanas ir kt. Frankfurto, Rygos ir Kopenhagos populiarumą lemią šių krypčių patogumas jungiamiesiems skrydžiams, o, pavyzdžiui, Londono ir Milano skrydžius vykdančios žemų kaštų oro linijų bendrovės tenkina rinkos poreikį tiesiogiai keliauti į Didžiają Britaniją ir Italiją bei, siūlydamos geras bilietų kainas, sulaukia didesnio keleivių susidomėjimo.

Pasak verslo keliones organizuojančios agentūros „BPC Travel“ vadovo Gvido Aukštuolio, pernai pati populiariausia kryptis tarp verslininkų buvo Maskva. Taip pat tarp dažniausiai pasirenkamų krypčių verta paminėti Briuselį bei Oslą – kelionę į šiuos miestus rinkosi apie 4 proc. visų iš Vilniaus skrendančių keleivių.

Verslo keliones organizuojančios agentūros vadovas teigė, kad verslo neveikia sezoniškumas, nors tam tikrų tendencijų įžvelgti galima: „Verslas nuolat ieško palankaus laiko skverbtis į rinkas, tad jam sezoniškumas neturi tiek įtakos, kaip turizmo sektoriui. Tačiau pastebima, kad verslininkai mažiausiai bilietų įsigyja ir skraido gruodžio mėnesį. Pasyvesnis yra ir liepos mėnuo, tačiau likusiais metų mėnesiais skraidoma daug ir reguliariai“.

Oro linijų bendrovė „Air Lituanica“ pastebėjo, kad jų darbo reikalais keliaujantys keleiviai daugiausiai skraido pavasarį ir rudenį: kelionės prasideda sausio pabaigoje ir baigiasi birželio pradžioje, o paskui verslininkai sugrįžta rugsėjo viduryje ir mažiau ima skraityti gruodžio pradžioje.

„Tarp „Air Lituanica“ kryptimis keliaujančių verslininkų populiariausios kryptys yra Talinas, Paryžius, Briuselis, galima išskirti Berlyną ir Miuncheną. Ten vyksta labai daug verslo parodų, į kurias aktyviai keliauja įmonės ar organizacijos grupėmis“, – sakė „Air Lituanica“ komunikacijos vadovė Sandra Meškauskaitė. Anot jos, daugiau nei pusė „Air Lituanica“ keleivių yra keliaujantys darbo reikalais.

Kelionių organizatorių nuomone, 2015 metais verslo keliautojų įpročiai neturėtų labai keistis, nors kažkiek įtakos gali daryti įvestas euras – tikimasi, kad suvienodinta valiuta mūsų šalį padarys patrauklesnę investuotojams, verslininkams bus lengviau plėsti savo verslą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.