A.Butkevičius: šešėlinė ekonomika susitraukė iki istorinio lygio

Šešėlinė ekonomika Lietuvoje

„Istorinis įvykis yra tai, kad šešėlinė ekonomika sumažėjo pusantro procentinio punkto“, – sakė A.Butkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
„Istorinis įvykis yra tai, kad šešėlinė ekonomika sumažėjo pusantro procentinio punkto“, – sakė A.Butkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 11, 2015, 2:42 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 8:50 PM

„Istorinis įvykis yra tai, kad šešėlinė ekonomika sumažėjo pusantro procentinio punkto, tai yra beveik 2 mlrd. litų, to Lietuvos istorijoje niekada nebuvo. Jeigu kalbėti apie cigarečių kontrabandą, tai pats „Philip Morris“ prezidentas, lankęsis mūsų šalyje, jau pernai sakė, kad Lietuva padarė didžiulę pažangą kovodama su cigarečių kontrabanda į šalį“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė premjeras A.Butkevičius.

Kalbėdamas apie šešėlines pajamas, generuojamas iš nuomos, premjeras pabrėžė, kad jos privalo būti apmokestinamos ir kad Valstybinė mokesčių inspekcija tokią informaciją renka.

„Jeigu tikrai dar šešėlyje nuomos pajamos yra didelės, tai yra ta kryptis, kurioje Mokesčių inspekcija turėtų stipriai padirbėti. Privaloma mokėti mokesčius už pajamas, gaunamas iš nuomos. Gal truputį sunkiau tai suadministruoti. Kai kuriose valstybėse, pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje, metų pabaigoje deklaruojant pajamas, butus nuomojantiems žmonėms kai kada yra taikomos mokestinės lengvatos, išminusuojant tą dalį iš apmokestinamosios sumos, kurią sumokėjo už nuomą. Jis turi nurodyti arba fizinį, arba juridinį asmenį, kam sumokėjo už nuomą“, – teigė Vyriausybės vadovas.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.