„Linava“ – apie juoduosius vairuotojų fondus: „Pažeidimų netoleruosime“

Po žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos apie pačių logistikos kompanijose dirbančių vairuotojų papasakotus įmonių kaupiamus fondus, dar vadinamus „bačkomis“, savo poziciją pateikė ir Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacija „Linava“.

Savo nuomonę pateikė ir Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacija „Linava“.<br> 123rf.com nuotr.
Savo nuomonę pateikė ir Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacija „Linava“.<br> 123rf.com nuotr.
Transporto sektorius.<br> Įmonės nuotr.
Transporto sektorius.<br> Įmonės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-01-12 11:35, atnaujinta 2018-01-12 11:45

„Žiniasklaidoje pasirodžiusios publikacijos apie transporto įmonėse egzistuojančius neteisėtus fondus meta šešėlį visam sektoriui. Minimos įmonės, kuriose esą iš vairuotojų renkami pinigai neišmokant dalies oficialiai deklaruoto atlyginimo, galiausiai lėšos nusavinamos darbdavio naudai.

Nesiimame vertinti konkrečių atvejų, neturime nė menkiausios abejonės mūsų atsakingų institucijų kompetencija. Esame įsitikinę, jog Valstybinės mokesčių inspekcijos ir Valstybinės darbo inspekcijos tyrimai atsakys į visus klausimus, o visuomenė bus informuota apie priimtus sprendimus“, – išplatinatme spaudos pranešime rašė vežėjų automobiliais asociacija.

Visgi jie teigė kategoriškai nesutinkantys su profesinės sąjungos „Solidarumas“ atstovų vertinimu, esą tokia praktika egzistuoja „daugumoje logistikos kompanijų“.

„Iš viso transporto sektoriuje priskaičiuojama iki 5 tūkst. bendrovių, tad iš kelių pavienių atvejų padaryti apibendrinimą apie visą bendruomenę yra mažų mažiausiai neatsakinga.

Akivaizdu, kad tokie pareiškimai žeidžia sunkiai ir sąžiningai dirbančią absoliučią daugumą vežėjų.

Tik griežtai laikydamiesi įstatymų ir aukštų etikos standartų Lietuvos vežėjai išlieka vieni konkurencingiausių visoje Europoje ir yra užsitarnavę patikimų partnerių vardą. Įmonės brangina savo reputaciją, nes tai joms leidžia išgyventi“, – teigė „Linava“. Tačiau pridūrė, kad suprantama, jog transporto sektoriuje, kaip ir bet kuriame kitame, tarp tūkstančių bendrovių gali pasitaikyti neteisėto veikimo atvejų.

„Griežtai smerkiame bet kokią veiklą už įstatymo ribų – tam nėra ir negali būti jokios tolerancijos. Kiekvienas toks atvejis privalo būti ištirtas atsakingų institucijų. Tačiau negalime leisti juodinti visos vežėjų bendruomenės.

Darbo vietas kuriantys, mokesčius Lietuvai mokantys žmonės nenusipelno būti menkinami kiekvieną kartą, kai pasirodys neigiama informacija apie vieną ar kitą konkrečią įmonę. Mesdami kaltinimus privalome vadovautis faktais, o ne emocijomis, kad ir kokių tikslų turėtume“, – rašoma pranešime.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.