Kokių sričių specialistų šiandien ieško darbdaviai?

Internete publikuojamų darbo skelbimų pasiūla rodo optimistines darbo rinkos tendencijas, darbdaviai publikuoja daugiau skelbimų apie siūlomas darbo vietas.

Tarp itin paklausių darbuotojų – norintys dirbti prekybos ir konsultavimo srityse.<br>D.Umbraso nuotr.
Tarp itin paklausių darbuotojų – norintys dirbti prekybos ir konsultavimo srityse.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 9, 2014, 12:38 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:32 AM

Darbo portalo CVbankas.lt duomenys rodo, kad šiuo metu paklausiausi yra klientų aptarnavimo ir paslaugų bei pramonės ir gamybos sričių specialistai. Darbdaviai šiuo metu yra paskelbę daugiausia darbo skelbimų, ieškodami būtent šių kategorijų specialistų – atitinkamai daugiau kaip 800 ir daugiau kaip 780 darbo skelbimų (vidutiniškai po 14 proc. visų darbo skelbimų pasiūlos).

Taip pat itin paklausūs prekybos ir konsultavimo (daugiau kaip 550 siūlomo darbo skelbimų), inžinerijos ir mechanikos (darbuotojai gali rinktis iš daugiau kaip 380 pasiūlymų), pardavimų vadybos (daugiau kaip 380 skelbimų), statybos (daugiau kaip 370 skelbimų), vadovavimo ir valdymo (daugiau kaip 260 skelbimų), medicinos, sveikatos apsaugos ir farmacijos (daugiau kaip 250 skelbimų), kompiuterių, IT ir interneto (daugiau kaip 200 skelbimų) specialistai.

Vadinasi, šiuo metu paklausą turi itin plataus spektro kategorijų darbuotojai. Darbdaviai ieško ir galinčių dirbti techninius darbus, kuriems atlikti reikalingas specialus išsilavinimas ir tam tikros žinios, ir vadovaujančius postus galinčių užimti darbuotojų, kurie turėtų tam tikros darbo patirties ir vadovauti reikalingų asmeninių savybių, ir tokių darbuotojų, kurie galėtų pradėti darbuotis, ne turėdami specifinių žinių, bet praėję mokymus ir susipažinę su įmonės veiklos specifika.

Mažiausiai darbo pasiūlymų šiuo metu pateikiama teisės, eksporto, žiniasklaidos ir viešųjų ryšių, nekilnojamojo turto, dizaino ir architektūros, žemės ūkio ir žuvininkystės sričių atstovams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.