Perlaidų šįmet - triskart daugiau nei prieš metus

Lietuvos paštas skaičiuoja, kad pirmąjį šių metų pusmetį vietinių pinigų perlaidų buvo išsiųsta triskart daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Išaugusiems rezultatams įtakos turėjo patrauklesnė paslaugos kainodara.

Vietinių perlaidų Lietuvoje gausėja.
Vietinių perlaidų Lietuvoje gausėja.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 23, 2014, 10:38 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:16 PM

„Praėjusiais metais pakoregavome vietinių pinigų perlaidų procesą, atsisakėme perlaidų, kurias klientai atsiimti galėdavo tik gavę raštišką pranešimą. Šios priemonės leido sumažinti paslaugos kaštus ir daugiau nei dvigubai sumažinti kainą klientams. Tai turėjo įtakos vietinių pinigų perlaidų skaičiaus augimui“, – sakė Lietuvos pašto Finansinių paslaugų departamento vadovė Neringa Knyvienė.

Pasak N. Knyvienės, šiuo metu beveik 70 proc. visų per paštus ir finansinių paslaugų skyrius „PayPost“ siunčiamų perlaidų sudaro perlaidos, siunčiamos į sąskaitą. Ši paslauga yra bankinio mokėjimo nurodymo (pavedimo) analogas.

Vietine pinigų perlaida siunčiami pinigai gavėją pasiekia tą pačią dieną, jei pinigų perlaida priimama iki 14.00 val. Jei pinigai išsiunčiami vėliau, jie gavėjo sąskaitą pasiekia ne vėliau kaip kitą banko darbo dieną.

Pinigų perlaidos siuntėjui nebūtina turėti sąskaitos banke, tik asmens dokumentą, o perlaidos pinigai gali būti pervesti į gavėjo sąskaitą arba išmokėti grynaisiais pašte ar „PayPost“ skyriuje.

Augančiam vietinių perlaidų populiarumui įtakos turėjo ir iki 186-ių išplėstas finansinių paslaugų „PayPost“ skyrių tinklas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.