“Perlo“ terminaluose triskart daugiau mokėti nereikės

„Perlo“ terminaluose atsiskaitydami už paslaugas gyventojai nepermokės

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 12, 2014, 9:05 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 8:59 AM

Žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kuriuose nuogąstaujama, kad po Naujųjų metų apmokėdami sąskaitas gyventojai išleis trigubai daugiau. UAB „Perlo paslaugos“ nori nuraminti, kad prie loterijos terminalų gyventojams permokėti neteks. Nuogąstavimai, kad apmokant sąskaitas su brūkšniniais kodais po Naujųjų reikės sumokėti tą pačią sumą tik jau ne litais, o eurais – visiškai nepagrįsti.

„Euro įvedimui esame visiškai pasiruošę. Prie terminalų dirbantis personalas yra apmokytas, terminaluose įdiegta skaičiuoklė, tiksliai pagal patvirtintą kursą keičianti įvestą sumą litais į eurus ir atvirkščiai, tad jokių nesklandumų nekils“, – sakė bendrovės „Perlo paslaugos“ direktorius Kęstutis Gataveckas.

Nesvarbu, kokia valiuta išrašyta sąskaita, po Naujųjų norintieji jas apmokėti galės tai padaryti „Perlo“ terminaluose. Jei sąskaita išrašyta litais, pardavėja terminale įrašys perskaičiuotą sumą eurais.

Teisingai sumą perskaičiuoti pardavėja galės specialiai terminale įrengtoje skaičiuoklėje, tačiau greičiausiai to neprireiks, nes nuo rugpjūčio sąskaitos išrašomos dviem valiutom ir apmokėjimui skirtą sumą eurais būna nurodę patys paslaugų tiekėjai. Pardavėjai tereikės ją įrašyti.

Brūkšninis kodas padeda greičiau apmokėti sąskaitą ir išvengti klaidų, nes jį nuskanavus nereikia suvedinėti visų duomenų ranka. „Perlo“ terminaluose net ir po to, kai brūkšninis kodas jau nuskanuotas, atskirus elementus galima taisyti, koreguoti. Euro įvedimui „Perlas“ ruošiasi jau beveik metus, iš viso šie pasiruošimai kainavo beveik du milijonus litų.

„Perlo“ terminaluose galima sumokėti mokesčius, išsigryninti pinigų arba įnešti grynųjų į savo banko kortelės sąskaitą, atlikti grynųjų pinigų pervedimus, apsidrausti ar gauti kreditą. Šias paslaugas terminalai teikia kasdien, net savaitgaliais ir švenčių dienomis. Šiemet gruodžio 31 d. dėl su euro įvedimu susijusių IT sistemų atnaujinimo darbų terminaluose paslaugos laikinai nebus teikiamos.

Jau 2015 m. sausio 1 d. nuo vidurdienio „Perlo“ terminaluose gyventojai vėl galės naudotis tomis paslaugomis, kurias jau bus atnaujinę paslaugų tiekėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.