Paštas neveikė tris dienas, bet darbuotojai metus sutiko darbe

Kol susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius Riešės pašte kantriai skaičiavo iškeistas euro monetas, už jo mindžikavo Lietuvos pašto vadovė Lina Minderienė ir dar keliolika gyventojų. Taip Lietuvos paštas penktadienį paminėjo savo įsitraukimą į litų keitimo į eurus vajų.

Kol ministras R.Sinkevičius skaičiavo euro monetas, pašto vadovei L.Minderienei teko palūkuriuoti.<br>V.Balkūno nuotr.
Kol ministras R.Sinkevičius skaičiavo euro monetas, pašto vadovei L.Minderienei teko palūkuriuoti.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Marius Jokūbaitis

Jan 2, 2015, 4:13 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 5:02 AM

Tris dienas nedirbę paštininkai tvirtina, kad jie tikrai nesiilsėjo, o įtemptai rengėsi euro įvedimui. Kai kuriems jų net teko sutikti Naujuosius metus darbe. Tuo tarpu komerciniai bankai dirbo kasdien.

Lietuvos pašo skyriuje Riešėje pirmuosius eurus parodomojoje akcijoje keitęsis ministras ir pašto vadovė privertė laukti gyventojus, kurie rankose gniaužė litus. Ministrui skaičiuojant monetas eilė tik padvigubėjo.

Lietuvos paštui penktadienis – pirma darbo diena šiais metais. Valstybei priklausantis paštas iš viso nedirbo tris dienas – per patį euro įvedimo įkarštį. Tuo tarpu komerciniai bankai dirbo kasdien. Tačiau ministras R.Sinkevičius lrytas.lt tikino, kad pašto darbuotojai per tas dienas tikrai nesiilsėjo.

„Buvo keičiamos IT sistemos. Todėl kai kuriuos darbuotojus net teko apnakvindinti pašto skyriuose”, – teigė ministras. Lietuvos pašto vadovė pridūrė, kad kai kuriems paštininkams Naujuosius metus teko sutikti savo darbovietėse. „Buvo pats darbymetis”, – teigė ji.

Skelbiama, kad pašto specialistams surengti mokymai, kuriuose jie buvo supažindinti su naująja valiuta ir jos apsaugos požymiais, prevencinėmis priemonėmis ir elgesiu susidūrus su padirbtais pinigais, valiutos keitimu, kita svarbia informacija.

Lietuvos kaimuose ir kitose atokesnėse gyvenvietėse, kur nėra pašto skyrių, dirba mobiliosios grupės, tiesa, tris valandas per dieną. Paskui jos važiuoja kitur. Kai kur jau kilo gyventojų nepasitenkinimas, kad jie nespėjo su mobiliosiomis grupėmis.

„Esu tikras, jog bendrovė padarė viską, kad šis procesas būtų saugus ir patogus. Norint pelnyti gyventojų pasitikėjimą reikėjo išspręsti daugelį praktinių, kasdien gyventojams rūpimų klausimų, kad perėjimas prie naujosios valiutos vyktų kuo sklandžiau ir visuomenė dėl to nepatirtų jokių nepatogumų“, – sakė susisiekimo ministras R.Sinkevičius.

Penktadienį iki 14 valandos pašto skyriuose gyventojai jau buvo išsikeitę 25 milijonus litų. Tiesa, jau ryte kai kuriose vietovėse ėmė trūkti eurų. L.Minderienė paaiškino, kad inkasatoriai į kai kurias vietovės vėlavo atvežti eurų. Šie teisinosi, kad sugedo keli automobiliai.

"8–9 pašto skyriuose eurai buvo atvežti pavėluotai”, – pripažino L.Minderienė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.