Lietuvoje skirtumai tarp vyrų ir moterų pensijų – nedideli

Lietuvoje skirtumas tarp vyrų ir

Ruduo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ruduo.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 8, 2015, 3:48 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 12:22 PM

Lietuvoje vyrų pensijos už moterų vidutiniškai didesnės 12 proc., tuo tarpu ES vidurkis siekia 38 proc. Pasak viceministro, pensijų sistemos glaudžiai siejasi su lygiaverčio moterų ir vyrų dalyvavimo darbo rinkoje, su pajamų ir kitais esamais moterų ir vyrų padėties skirtumais.

Interaktyviose diskusijose Europos lyčių lygybės instituto ir Lietuvos ekspertai šioje srityje įvardino veiksmus, kurių reikėtų imtis mažinant pensijų skirtumus: didinti moterų užimtumą ir integruoti lyčių aspektą į visas darbo rinkos politikos priemones, gerinti šeimos ir darbo įsipareigojimų suderinimo galimybes, didinti visus suinteresuotųjų ir visuomenės supratimą apie moterų ir vyrų pensijų skirtumų priežastis ir pasekmes, užtikrinti pokyčių stebėseną, įtraukti į problemos sprendimą visas susijusias institucijas ir organizacijas, socialinius partnerius, integruoti lyčių lygybės klausimus į socialinės apsaugos politiką ir demografinių iššūkių sprendimo strategijas, įvertinti lyčių lygybės požiūriu pensijų sistemas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.