Ar siuntoms privalote pirkti tik Lietuvos pašto pakuotę?

LRT Radijo klausytoja Irena iš Vilkaviškio tikina, kad pašte siuntinį pakuoti jai liepė tik į Lietuvos pašto pakuotes.

Svarbiausia, kad siunta būtų supakuota tvarkingai, o pašto darbuotoja matytų, kad ji nukeliaus saugiai, nesuplyš, nebus pažeista.<br>T.Bauro nuotr.
Svarbiausia, kad siunta būtų supakuota tvarkingai, o pašto darbuotoja matytų, kad ji nukeliaus saugiai, nesuplyš, nebus pažeista.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT Radijo laida „Ryto garsai“, lrt.lt

Jun 13, 2015, 8:59 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 4:29 PM

„Norėčiau paklausti, ar Lietuvos paštas turi teisę priimti tik į jų pakuotes supakuotus siuntinius? Nors siuntiniai supakuoti tvarkingai, bet Lietuvos pašto skyrius prašo, kad jie būtų supakuoti tik į jų firmines dėžutes arba vokus ir kitokių siuntinių žada nepriimti. Jų firminės pakuotės labai brangios“, – skundžiasi klausytoja.

Lietuvos pašto atstovė spaudai Aurelija Jonušaitė sako, kad, jei siuntinys supakuotas tvarkingai, visai nesvarbu, ar jis firminėje Lietuvos pašto pakuotėje.

„Tiek darbuotojams, tiek klientams nuolat primename, kad siuntas pakuotų atsakingai, pagal tam tikrus reikalavimus“, – tikina pašnekovė. Pasak jos, Lietuvos paštas turi taisykles, kaip turi atrodyti sutvarkyta siunta.

„Nemačius sunku įvertinti, kaip atrodė klausytojos minėta siunta. Galbūt darbuotoja tiesiog norėjo pasiūlyti tinkamesnę pakuotę. Tikrai nėra taip, kad siuntos, supakuotos ne Lietuvos pašte arba ne firminėse pakuotėse, nepriimamos“, – tvirtina A.Jonušaitė.

Lietuvos pašto atstovės teigimu, svarbiausia, kad siunta būtų supakuota tvarkingai, o pašto darbuotoja matytų, kad ji nukeliaus saugiai, nesuplyš, nebus pažeista.

„Tikrai neretai pasitaiko tokių atvejų, kai klientai neskiria didelio dėmesio pakuotei ir pakuoja labai primityviai. Būna, kad įdeda į prekybos centrų ar paprastus permatomus maišelius. Taip supakuotų siuntų tikrai nesiunčiame ir mūsų darbuotojai turi teisę jų nepriimti, nes tokiu atveju negalime užtikrinti kokybiško paslaugos suteikimo“, – aiškina pašnekovė.

Pakuojantys siuntinius turėtų žinoti kelis dalykus. Laiškui ar atvirutei užtenka voko, o kiek didesniam, bet nedūžtančiam siuntiniui – voko su paminkštinimu, kitaip – burbuline plėvele.

Dūžtančio daikto pakuotė turi būti sandari, o pats daiktas – apvyniotas burbuline plėvele, kad nesudužtų. „Taip pat reikėtų standžios pakuotės. Geriausiai – storo kartono ar net medinė dėžutė. Pakavimui galima panaudoti ir namuose turimas pakuotes nuo batų ir pan.“, – siūlo A.Jonušaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.