Bendrovei „Air Lituanica“ sieks neteisminio bankroto

Veiklą sustabdžiusios bendrovės „Air Lituanica“ vadovas Nerijus Jukna, siekdamas optimizuoti bendrovės bankroto procesą ir apsaugoti visų įmonės kreditorių interesus, inicijuos „Air Lituanica“ bankroto procedūrą ne teismo tvarka.

Bendrovė „Air Lituanica“ nuo gegužės 22 d. vidurdienio nutraukė visus skrydžius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Bendrovė „Air Lituanica“ nuo gegužės 22 d. vidurdienio nutraukė visus skrydžius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 15, 2015, 7:50 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 6:36 AM

Toks pasiūlymas kreditoriams svarstyti bus teikiamas birželio 25 dieną šaukiamame kreditorių susirinkime. Kreditorių susirinkime taip pat numatoma priimti sprendimus dėl „Air Lituanica“ bankroto administratoriaus rinkimo tvarkos ir bankroto administratoriaus paskyrimo.

„Po konsultacijų su didžiausiais bendrovės kreditoriais paaiškėjo, kad jie nemato kliūčių inicijuoti neteisminį bankrotą, todėl nusprendžiau siūlyti šį paprastesnį ir greitesnį būdą. Kadangi nei įmonės akcininkai, nei valdyba sprendimų dėl įmonės veiklos tęstinumo nepriėmė, bankrotas, deja, lieka vienintele alternatyva. Dabar svarbiausia apginti bendrovės kreditorių interesus“, – sakė N.Jukna.

Nuo gegužės 25 d. „Air Lituanica“ administracija perorganizavo vidinius resursus ir atlieka tik būtiniausias funkcijas – bendrauja su keleiviais, analizuoja skundus, rengiasi bankroto procesui. Dėl skrydžių nutraukimo dalis „Air Lituanica“ darbuotojų liko be įprastos veiklos, todėl darbo sutartys su jais nutraukiamos, kai kurių darbuotojų darbo krūvis yra sumažintas. Šiuo metu įmonėje dirba 20 žmonių.

Bendrovė „Air Lituanica“ nuo gegužės 22 d. vidurdienio nutraukė visus skrydžius ir susitarė su oro linijų bendrove „Air Baltic“, kad gegužės 22-birželio 5 dienomis visi „Air Lituanica“ keleiviai būtų perkeliami į šios aviakompanijos skrydžius. Keleiviai, turintys skrydžių bilietus kitomis datomis, turi kreiptis dėl pinigų grąžinimo už neįvykusius skrydžius. Su visais keleiviais, pateikusiais užklausimus dėl pinigų grąžinimo už bilietus, bus susisiekta per 30 dienų. Su keleiviais bus atsiskaitoma bankroto administratoriaus nustatyta tvarka, apie kurią keleiviai bus informuoti iš anksto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.