Tik pusė šalies gyventojų žino, kaip elgtis su pinigais

Tvarkydami finansinius reikalus

Eurai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Eurai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-07-29 14:10, atnaujinta 2017-10-22 19:39

Profesionalaus finansų patarėjo poreikis stipriai išaugo per pastaruosius dvejus metus: pieš dvejus metus finansiniais klausimais ieškantys profesionalų – gyvybės draudimo tarpininkų, finansų konsultantų – pagalbos teigė tik 30 proc. apklausos dalyvių, o šiemet net 53 proc. apklaustųjų teigia, kad patarimo kreiptųsi ne į draugus ar artimuosius, bet ieškotų finansų konsultanto pagalbos.

„Tinkamiausio taupymo ar investavimo būdo pasirinkimas, nuolatinis padėties finansų rinkose stebėjimas yra ypač daug laiko ir specifinių žinių reikalaujantys dalykai. Tad natūralu, kad vis daugiau Lietuvos gyventojų ieško profesionalių patarėjų pagalbos“, – teigia „Aviva Lietuva“ generalinė direktorė Asta Grabinskė.

Mažiausiai asmeninių finansų klausimais nusimano jaunimas iki 24 metų ir vyresni nei 55 metų gyventojai, daugiau apie asmeninių finansų valdymą teigia žinantys didesnes nei 1200 eurų pajamas gaunantys apklaustieji, didžiųjų miestų gyventojai.

Vis dėlto 58 proc. apklaustųjų teigė pirmenybę teikią santaupų įdarbinimui per finansinius instrumentus, o ne kaupimui namuose, „kojinėje“.

„Lietuvos žmonės vis dažniau ieško būdų įdarbinti turimas santaupas, kad jos ne nuvertėtų, o duotų finansinės grąžos. Tačiau tuo pačiu metu nemaža dalis gyventojų taupymo ir investavimo priemonėmis vis dar nesinaudoja“, – sako A. Grabinskė.

„Aviva“ Vartotojų taupymo įpročių tyrimas atliekamas nuo 2004 metų. Šiemet tyrime kovo 23-balandžio 3 d. tarptautinė tyrimų bendrovė „Ipsos MORI“ apklausė 17 545 gyventojų 17-oje pasaulio valstybių, 1000 iš jų – Lietuvoje.

„Aviva Lietuva“ yra Lietuvos gyvybės draudimo rinkos lyderė. Bendrovė priklauso vienai stambiausių draudimo grupių Europoje „Aviva“. Iš viso „Aviva Lietuva“ aptarnauja 261 tūkst. gyvybės draudimo ir pensijų fondų klientų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.