Perkate internetu? Atsiskaityti bus galima ir mokėjimo kortele

„Swedbank“ šalies verslo įmonėms pristatė naują e. mokėjimų sprendimą ‒ mokėjimų portalą. Pirmieji jo naudą pajus dažnai internetu apsiperkantys Lietuvos gyventojai, nes jiems bus suteikta daugiau galimybių už pirkinius iš lietuviškų interneto parduotuvių atsiskaityti „Visa“ bei „MasterCard“ tipo debeto bei kredito mokėjimo kortelėmis.

Mokėjimo kortele būdas mūsų pirkėjams nėra naujiena, nes taip dažniausiai atsiskaitoma už pirkinius iš užsienio e. parduotuvių.<br>R.Neverbicko nuotr.
Mokėjimo kortele būdas mūsų pirkėjams nėra naujiena, nes taip dažniausiai atsiskaitoma už pirkinius iš užsienio e. parduotuvių.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2015, 9:26 AM, atnaujinta Sep 29, 2017, 8:58 AM

„Šiuo metu populiariausias Lietuvoje atsiskaitymo internetu būdas – vadinamasis „Bank link“, kuomet mokėtojas būna nukreipiamas į interneto banko sistemoje suformuotą pavedimą. Mokėjimas kortele yra patogesnis ir labiau prieinamas būdas atsiskaitant internetu.

Šis mokėjimo būdas mūsų pirkėjams nėra naujiena, nes taip dažniausiai atsiskaitome už pirkinius iš užsienio e. parduotuvių. Tai, kad gyventojai vis labiau pasigenda galimybės mokėti kortele ir Lietuvoje, ypač pajutome pastaraisiais metais, kai šalyje ėmė sparčiai augti e. parduotuvių skaičius ir didėti e. prekybos apimtys“, – sakė „Swedbank“ Lėšų valdymo pardavimų palaikymo departamento direktorius Deimantas Trumpickas.

Įvertino ir emigrantai bei užsieniečiai

Viena pirmųjų galimybę mokėti kortele mūsų šalyje įsidiegė internetinė parduotuvė „Pigu.lt“. Jos atstovai sako netruko pajusti didelį klientų susidomėjimą naujuoju atsiskaitymo būdu.

„Esame populiariausia internetinė parduotuvė Lietuvoje, ir tam, kad klientai mus ir toliau rinktųsi, privalome reaguoti į naujus jų poreikius.

Vienas tokių ir buvo atsiskaitymo kortele galimybė. Jau pirmomis dienomis pastebėjome, kad šis būdas atrado savo klientų ratą. Tai itin patrauklus būdas tarp užsienio piliečių, kurie laikinai vieši Lietuvoje ir čia neturi vietinio banko sąskaitos.

Taip pat svarbus faktorius, kad iš Lietuvos yra emigravęs didelis skaičius gyventojų, kurie čia turi giminių ir draugų. Kelintus metus stebime, kad emigrantai prieš Kalėdas mielai naudojasi galimybe pas mus įsigyti dovanų savo artimiesiems, kurias mes pristatome tiesiai į jų artimųjų namus Lietuvoje. Tokiu atveju atsiskaitymas kortele jiems yra itin patogus, saugus ir taupantis jų pinigus tarptautiniams pavedimams“, – komentuoja „Pigu.lt“ rinkodaros vadovė Giedrė Vilkė.

Lego principu

„Swedbank“ mokėjimų portalas – tai pirmasis toks kompleksinis sprendimas, kuris įmonėms gerokai supaprastina skirtingų mokėjimų techninį diegimą. Prekybininkams nebereikės vykdyti kelių skirtingų projektų, pavyzdžiui, su kiekvienu šalies banku tartis atskirai dėl „Bank link“ paslaugos diegimo. Jam tereiks į savo e. parduotuvę integruoti naująjį sprendimą. „Swedbank“ mokėjimų portalas apima pagrindinių Lietuvoje veikiančių bankų „Bank link“, taip pat „Pay pal“ ir atsiskaitymo kortele galimybę.

„Mokėjimo portalą prekybininkas galės susikonfigūruoti lego principu. Šiandien jis galės įsidiegti vien tik kortelių mokėjimo metodą, o matydamas tam poreikį ateityje įkelti ir likusius mokėjimo metodus bei papildomus portalo funkcionalumus, kurie supaprastina nuolatinių klientų aptarnavimą“, – sprendimo veikimo principą aiškina D. Trumpickas, „Swedbank“ Lėšų valdymo pardavimų palaikymo departamento direktorius.

Be to, mokėjimų portalas taip pat leidžia įmonėms paprasčiau administruoti mokėjimus – prekybininkas realiu laiku matys mokėjimų statusą, galės susisiekti su klientu, taip pat be banko darbuotojo tarpininkavimo grąžinti lėšas į kliento sąskaitą.

Dėmesys saugumui

„Swedbank“ atstovas pažymi, kad vystant techninį portalo sprendimą ypač didelis dėmesys buvo skiriamas saugumo klausimams. „Swedbank“ mokėjimų portale yra įdiegta „3D-Secure“ technologija, kuri užtikrina mokėjimų saugumą, mokėjimų patvirtinimą bankų klientams išduodamais „MasterCard SecureCode“ ir „Visa Verified by Visa“ programų saugumo kodais.

„Svarbu pabrėžti, kad atsiskaitymo metu pateikiami kortelės duomenys (jos numeris, CVV numeris, slaptažodis) nėra nei suvedami, nei tvarkomi pačių prekybininkų tinklalapiuose. Tai atliekama banko administruojamame mokėjimų puslapyje, kuriame pirkėjas saugiai suves kortelės duomenis ir užbaigs operaciją. Prekybininko puslapis tik nukreips pirkėją į portalo aplinką. Be to, prekybininkai taip pat prisiima įsipareigojimus valdyti riziką savo pusėje ir taikyti papildomas kontrolės priemones, leidžiančias atpažinti neteisėtas operacijas“, – pabrėžia D. Trumpickas.

„Swedbank“ mokėjimų portalą jau yra išbandžiusios kelios dešimtys šalies įmonių. Aktyviausiai portalo įrankį diegiasi prekybininkai, kurie atsinaujina e. parduotuves ar kuria naujas. Banko atstovo manymu, šis sprendimas taip pat labiausiai domins e. paslaugų ir e. turinio tiekėjus bei įmones, priimančias e. mokėjimus.

„Swedbank“ mokėjimų portalo sprendimas taip pat diegiamas Latvijoje bei planuojamas diegti Estijoje. Ateityje mokėjimų portalą „Swedbank“ ketina plėsti, integruodamas naujus mokėjimo metodus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.