G. Rinehart prarado turtingiausios Australijos pilietės statusą

Australijos milijardierė Gina Rinehart prarado turtingiausio žmogaus

G.Rinehart paveldėjo mineralų ir žvalgybos bendrovę „Hancock Prospecting“ iš savo tėvo ir joje užima pirmininkės postą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
G.Rinehart paveldėjo mineralų ir žvalgybos bendrovę „Hancock Prospecting“ iš savo tėvo ir joje užima pirmininkės postą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2016, 11:13 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 12:15 AM

Pastaruosius penkerius metus iš eilės žurnalas „Forbes“ Australijos geležies rūdos bendrovės „Hancock Prospecting“ savininkę G.Rinehart įvardino kaip turtingiausią šalies pilietę.

Tačiau G.Rinehart turtas pernai sumažėjo 4,5 mlrd. Australijos dolerių (3,2 mlrd. JAV dolerių), tai didžiausias turto, išreikšto doleriais, nuosmukis.

Šiuo metu turtingiausias Australijoje žmogus yra iš JAV kilusi turtinga paveldėtoja Blair Parry-Okeden.

Vis dėlto G.Rinehart turtas stebina savo mastu, jo grynoji vertė siekia 8,5 mlrd. JAV dolerių. G.Rinehart paveldėjo mineralų ir žvalgybos bendrovę „Hancock Prospecting“ iš savo tėvo ir joje užima pirmininkės postą. Kelerius metus moteris bylinėjosi su dviem savo vaikais dėl milijardų dolerių vertės šeimos turto fondo. Kurį laiką ji buvo turtingiausia moteris pasaulyje.

Iš JAV kilusi B.Parry-Okeden, paveldėjusi JAV žiniasklaidos bendrovę „Cox Enterprises“, persikėlė į Australiją prieš kelis dešimtmečius kartu su savo buvusiu vyru ir tik neseniai yra priėmusi Australijos pilietybę. Jos turtas, „Forbes“ duomenimis, sudaro 8,8 mlrd. JAV dolerių.

Investuotojas Harry Triguboffas Australijos turtingiausių piliečių sąraše užima trečią poziciją, jo grynoji turto vertė siekia 6,9 mlrd. JAV dolerių.

Iš viso 2015 m. turtingiausių šalies piliečių sąraše – aštuonios moterys, dvigubai daugiau nei prieš metus.

Dvidešimt šešių asmenų, įtrauktų į „Forbes“ sąrašą, turtas sumažėjo, palyginti su ankstesniais metais, visų pirma, dėl silpnesnio Australijos dolerio.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.