VMI trina rankomis: gyventojai deklaruoja paskolas ir dovanas

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (VMI) informuoja, kad 639 gyventojai Mokesčių administratorių jau informavo apie grynais pinigais gautas paskolas ir dovanas, kurių iki šiol nebuvo deklaravę, o sandoriai nebuvo patvirtinti pas notarą.

Iki birželio 30 dienos gyventojai Mokesčių administratoriui turi pranešti apie grynais pinigais gautas paskolas ir dovanas, kurių iki šiol nebuvo deklaravę<br>AFP/Scanpix nuotr.
Iki birželio 30 dienos gyventojai Mokesčių administratoriui turi pranešti apie grynais pinigais gautas paskolas ir dovanas, kurių iki šiol nebuvo deklaravę<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2016, 12:35 PM, atnaujinta May 30, 2017, 4:40 AM

Nors pranešimą PRC911 galima pateikti iki birželio 30 dienos, pareigingi gyventojai nelaukia paskutinės akimirkos ir VMI informaciją teikia jau dabar, o 83 proc. tai daro patogiausiu būdu – naudodamiesi VMI Elektroninio deklaravimo sistema. „Galime padėkoti VMI partneriams – žiniasklaidai, kuri aktyviai informuoja apie šių metų naujovę – pranešti apie grynais gautas paskolas ir dovanas, kuria interaktyvias priemones, leidžiančias gyventojams, pasitikrinti, ar reikia teikti pranešimą.

Pastebime, kad mokesčių mokėtojai aktyviai domisi mokesčių klausimais, o tai tik rodo, kad visuomenė vis labiau supranta mokestinių prievolių reikšmę ir tampa vis labiau finansiškai raštinga“, – pastebi VMI viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė.

VMI primena, kad iki birželio 30 dienos gyventojai Mokesčių administratoriui turi pranešti apie grynais pinigais gautas paskolas ir dovanas, kurių iki šiol nebuvo deklaravę (nes neturėjo deklaruoti), o sandoriai nebuvo patvirtinti pas notarą.

Nuo 2004 metų dovanų ir/ar paskolų gavę mokesčių mokėtojai pranešimą PRC911turi pateikti tam, kad ateityje nekiltų diskusijų su Mokesčių inspekcija dėl įsigyto ar planuojamo įsigyti brangaus turto šaltinių teisėtumo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.