Siautėja sukčiai manipuliatoriai, žadantys lengvus pinigus

Lietuvos bankas perspėja apie internete pasipylusius siūlymus greitai ir esą nesudėtingai uždirbti.

Specialistė ragina žmones, sulaukusius kvietimų investuoti, gerai susipažinti su sąlygomis ir suvokti, ar siūlytojas yra realus asmuo, išmanantis rizikas ir rinką.<br>P.Mantauto nuotr.
Specialistė ragina žmones, sulaukusius kvietimų investuoti, gerai susipažinti su sąlygomis ir suvokti, ar siūlytojas yra realus asmuo, išmanantis rizikas ir rinką.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT TELEVIZIJOS laidoje „Laba diena, Lietuva“, LRT.lt

May 27, 2016, 9:23 AM, atnaujinta May 24, 2017, 2:44 AM

Kaip pastebi Lietuvos banko Priežiūros tarnybos Finansinių paslaugų priežiūros sk. vyriausioji specialistė Irena Valiušaitienė, dažniausiai naudojami psichologiniai triukai, kad naivesnis žmogus būtų sugundytas ir ryžtųsi investuoti į metalų ar akcijų rinkas.

Viena galimybių sulaukti tokių pasiūlymų – elektroniniais laiškais arba patiems pasiskelbti apie perkamą butą ar brangiai parduodamą automobilį. Tokiu atveju jūs irgi galite tapti sukčių taikiniu.

Specialistė ragina žmones, sulaukusius kvietimų investuoti, gerai susipažinti su sąlygomis ir suvokti, ar siūlytojas yra realus asmuo, išmanantis rizikas ir rinką. I. Valiušaitienės teigimu, sukčiai siūlo žmonėms investuoti į tokias rinkas, kurios reikalauja bent vidutinio lygio žinių apie ten vykstančius dėsnius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.