Ekonomistai abejoja naujausio MMA pakėlimo nauda

Vyriausybei patvirtinus, kad nuo liepos didės minimali mėnesio alga (MMA), kai kurie darbdaviai bei ekonomistai kritikuoja tokį sprendimą. Anot jų, tai nepadės pagerinti mažiausias pajamas gaunančių žmonių gyvenimo, o gali stabdyti nedarbo mažėjimą bei verslo plėtrą.

Darbo užmokestis Lietuvoje yra vienas mažiausių Europos Sąjungoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Darbo užmokestis Lietuvoje yra vienas mažiausių Europos Sąjungoje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Čeponytė, LRT RADIJAS, LRT.lt

Jun 21, 2016, 7:38 AM, atnaujinta May 21, 2017, 4:01 AM

Naujoji finansų ministrė Rasa Budbergytė sako, kad liepą įsigaliosianti 380 eurų minimali alga turi būti riba, kurios peržengti nereikėtų. Ji pabrėžia, jog darbo našumas neauga taip greitai, kaip atlyginimai, todėl ateityje šalis gali susidurti su labai didelėmis problemomis. Jai pritaria ir darbdavių konfederacija, kuri sako, jog didinti reikėtų ne minimalų atlyginimą, o neapmokestinamą pajamų dydį.

Darbdaviai bei ekonomistai pabrėžia, kad dėl tokio algos didėjimo verslininkai gali tiesiog sumažinti darbo valandų skaičių ir nė kiek nedidinti užmokesčio darbuotojams. Be to, Lietuvos bankas, Tarptautinis valiutos fondas bei kitos tarptautinės organizacijos ne kartą akcentavo, kad darbo našumas Lietuvoje auga gerokai lėčiau nei atlyginimai, o tai ilgainiui gali pakenkti ypač smulkiajam verslui regione.

Darbo užmokestis Lietuvoje yra vienas mažiausių Europos Sąjungoje.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.