Kam atiteko bankrutavusio „Snoro“ turtas Maskvoje?

Investicinė kompanija „Platforma“, kuri anksčiau priklausė pagrindiniam grupės PIK akcininkui Sergejui Gordejevui, įgijo reikalavimo teises į Maskvos nekilnojamąjį turtą, kuris priklausė bankrutavusiam Lietuvos bankui „Snoras“. Buvęs banko bendrasavininkas Vladimiras Antonovas šiuo metu Maskvos Arbitražo teisme bando teisiškai uždrausti operacijas su „Snoro“ nekilnojamuoju turtu, bet kol kas nesėkmingai, rašo rusų leidinys „Kommersant“.

Lietuvoje veikęs bankas „Snoras“ priklausė Rusijos verslininkui Vladimirui Antonovui (nuotr. – 68,1 proc. akcijų) ir jo verslo partneriui Raimondui Baranauskui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lietuvoje veikęs bankas „Snoras“ priklausė Rusijos verslininkui Vladimirui Antonovui (nuotr. – 68,1 proc. akcijų) ir jo verslo partneriui Raimondui Baranauskui.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2016, 4:03 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:34 PM

„Platforma“ iš Lietuvos valdžios įsigijo reikalavimo teises į bankui „Snoras“ Rusijoje priklausantį, išnuomotą arba užstatytą nekilnojamąjį turtą, Maskvos Arbitražo teismo pranešimą publikuoja „Kommersant“.

„Platformos“ valdantysis partneris Borisas Golubevas leidiniui šią informaciją patvirtino, tačiau atsisakė komentuoti sandorio struktūrą, jo sumą ir konkretizuoti įsigytus aktyvus.

Arbitražo teismo turimuose dokumentuose skelbiamas įkeistas „Snoro“ NT registras, į kurį įtraukti butai, žemės sklypai, sandėliai ir kiti NT objektai. „Kommersant“ skaičiavimais, bendras visų nurodytų objektų plotas siekia 130,5 tūkst. kvadratinių metrų, o jų kadastro vertė — 2,5 mlrd. rublių (beveik 40 mln. eurų). B.Golubevas teigė, kad „Platforma“ įsigijo ne visus į registrą įtrauktus objektus.

Patys stambiausi „Snoro“ įkeisti objektai yra pramogų kompleksas „Fentazy park“ (5,4  tūkst. kv. m), 11 butų, kurių bendras plotas – 1,8 tūkst. kv. m gyvenamųjų namų komplekse „Ostrov fantaziji“, o taip pat rytinėje Maskvos dalyje, Engelso gatvėje esantis 0,5 ha sklypas ir gamybinės patalpos, kurių bendras plotas – 5,5 tūkst. kv. m. Be to, bankas ilgam laikui buvo išsinuomavęs 2,1 hektrao plotą tarp Zvenigorodskio plento ir Maskvos upės pakrantės.

„Kommersant“ šaltinis leidiniui sakė, kad „Platformai“ taip pat galėjo atitekti „Fentazy park“ reikalavimų teisė. Investicinė kompanija dažnai įsigyja objektus su didele nuolaida ir galimybe juos parduoti už rinkos vertę, pastebi kitas komercinės NT rinkos konsultantas.

Lietuvoje veikęs bankas „Snoras“ priklausė Rusijos verslininkui Vladimirui Antonovui (68,1 proc. akcijų) ir jo verslo partneriui Raimondui Baranauskui. 2011 metais Lietuvos valdžia banką nacionalizavo, o 2012 liepą buvusiems banko akcininkams buvo iškeltas ieškinys dėl maždaug 500 mln. eurų išgrobstymo.

Vienas iš „Platformos“ įkūrėjų Sergejus Gordejevas yra pagrindinis PIK akcininkas ir buvęs vienas iš „Rosbilding“ savininkų (ši kompanija iki 2007 metų buvo buvo laikoma rimtu žaidėju įmonių susijungimo rinkoje ir Maskvos NT versle). 2014 metais „Platforma“ pranešė, kad vieninteliu jos savininku tapo S.Gordejevo partneris Dmitrijus Rodinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.