Po penkerių metų tyrimo – kaltinimai bankui „Barclays“

 Didžiosios Britanijos kovos su stambiu sukčiavimu tarnyba (SFO) antradienį pateikė kaltinimus bankui „Barclays“, buvusiam banko generaliniam direktoriui bei dar trims buvusiems aukštiems pareigūnams dėl banko veiklos Katare 2008 m. finansų krizės metu, praneša „Financial Times“. 

Bankui "Barclays" kaltinimai - po ilgo tyrimo. <br>V.Balkūno nuotr.
Bankui "Barclays" kaltinimai - po ilgo tyrimo. <br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2017, 4:22 PM

Kaltinimai pateikti po penkerių metų tyrimo, kuriame SFO nagrinėjo „Barclays“ vadovų taikytas priemones, kuriomis jie siekė išvengti valstybės gelbėjimo 2008-aisiais, kai britų bankininkystės sektorius buvo ant žlugimo ribos. 

„Barclays“ tada per du atskirus lėšų rinkimus iš viso surinko 11,8 mlrd. svarų iš Kataro, taip pat Jungtinių Arabų Emyratų bei kitų Persijos įlankų šalių investuotojų. Bankas tuomet nesugebėjo tinkamai deklaruoti gautų pajamų. 

„Pateikti kaltinimai susiję su „Barclays“ kapitalo kaupimo susitarimais su „Qatar Holding“ ir „Challenger Universal“ fondais 2008 m. birželį ir spalį bei su 3 mlrd. dolerių paskola Kataro valstybei, suteikta per Ekonomikos ir finansų ministeriją 2008 m. lapkritį“, - rašoma SFO pranešime. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.