Apie Maskvos striptizo klubuose uždarbiaujančių merginų kasdienybę – iš pirmų lūpų

Ar pakanka turėti neblogus išorinius duomenis, įgūdžių sudėlioti žodžius į sakinius, aukštakulnius batelius ir atvirus drabužius, kad per mėnesį uždirbtum porą vidutinių Maskvos algų? „Moslenta“ nusprendė patikrinti šią teoriją ir suprasti, kokia „darbo formulė“ naudojama populiariuose striptizų klubuose Maskvoje ir kokias šokėjas čia siūlo klientams, rašo portale „moslenta.ru“ Olga Tarasova.

Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 10, 2017, 11:05 PM

Paprasta „darbo formulė“

Mano rašiklis slenka anketa, kurią reikia užpildyti kandidatei į darbo vietą: „šokėja be patirties“. Šalia manęs lygiai tokią pačią anketą pildo prieš porą dienų į Maskvą atvykusi ukrainietė Lesia. Mes atėjome įsidarbinti į vieną iš brangiausių striptizo klubų Maskvos centre. Per pusę valandos prie mūsų kompanijos prisijungia dar aštuonios pretendentės į „išnešiotojų“ vietą. Maždaug tiek pat kandidačių į šokėjas prie stiebo treniruojasi gretimoje salėje už tiulio uždangos. Nė viena iš jų neturi nei striptizo šokėjos patirties, nei ryškių išorinių duomenų.

Bet čia merginas ruošia išeiti į sceną už 6–10 nemokamų užsiėmimų. Pradėjusioms dirbti paslaugas teikia kirpėjai, taip pat visažistai, ir merginos „parduodamos“ turtingiems žmonėms. Bet jums, žinoma, gali pasirodyti, kad juos linksmina išpuoselėtos profesionalios šokėjos ir dar patyrusios „hostesės“ (čia: klientus pasitinkančios ir iki stalelio palydinčios merginos; svetimybę „hostesė“ VLKK rekomenduoja vadinti laikinąja firmos atstove, todėl toliau tekste – šis ne visai tikslus terminas. – Red.). 

Priešais mus šokių salėje kartu su choreografu repetuoja 21-erių metų Saša, šiais metais baigusi elektromechanikos fakultetą, tačiau iš aukštosios mokyklos išsinešusi tik krūvą problemų su įsidarbinimu. Po poros dienų ji pradės gauti iš striptizo klubo po 10 tūkstančių (čia: rublių, maždaug 145 Eur. – Red.) už kiekvienas dvi „bendravimo“ su klientu valandas – „konsumaciją“. Ir dar mažiausiai 1,5 tūkst. už pasirodymą naktį, kurio metu ji būtinai šoks prie stiebo ir greičiausiai gaus už tai arbatpinigių. Darbo grafikas – dvi po dviejų (suprask: dvi dienas dirbi, dvi laisvos. – Red.). Tokią paprastą „darbo formulę“ naudoja daugelis striptizo klubų Maskvoje, daugumą iš jų galima pavadinti keturių ir net penkių žvaigždučių, jei, pavyzdžiui, naudosime viešbučių klasifikavimo standartus.

Brangi katė maiše

Iš kur beatvažiuotų mergina, po pusantros savaitės ji lengvai pradeda uždirbti sukinėdamasi, raitydamasi ir atlikdama nesudėtingas, nepainias šokių pynes prie metalinio stiebo.

Striptizo klube netoli metro stoties „Puškinskaja“, kur aš susipažinau su Lesia, norinčių įsidarbinti tiek šokėja be patirties, tiek padavėja, prašo pateikti bent patentą dirbti Rusijoje ar leidimą laikinai gyventi, Rusijos pilietybė niekam nereikalinga. O štai elitiniame striptizo bare Belorusskaja gatvėje tikina, kad yra pasirengę netgi padėti apsigyventi, jei mergina liks dirbti.

Mes su Lesia ir toliau sėdime, laukdamos eilėje, susidariusioje iš anketą užpildžiusių merginų. Jos čia ateina kas dešimt minučių. Kol mus „marinuoja“ Puškino gatvėje įsikūrusiame striptizo klube, man paskambina iš kito striptizo klubo miesto centre ir prašo padirbėti naktį laikinosios firmos atstovės pareigose tokiais žodžiais: „Jos pas mus taip pat šoka privačius šokius, o ir klientai pasitaiko labai dosnūs, nešykštintys arbatpinigių, tad kol kas teks pasitikinėti svečius, o ten gal bus proga ir pradėti šokti“.

Stripklubyje (čia: striptizo klube. – Red.) laikinosios firmos atstovės, kaip ir šokėjos su padavėjomis, yra „crazy-menu“ (čia: iš proto vedančio „valgiaraščio“. – Red.) fėjos, kurios gali pasiūlyti ir išraiškingus apnuoginto kūno judesius už kelis tūkstančius rublių, ir 10 minučių pabendravimą už tūkstantį ir daugiau, ir valandos trukmės vakarienę už daugiau kaip septynis tūkstančius neskaitant maisto ir gėrimų kainos. Tai mokestis už praleidžiamą laiką su panele, kuri, gal būt, sužinojo apie laikinosios firmos atstovės profesiją prieš porą valandų, kuriai visažistas suteikė daugiau ar mažiau malonią išvaizdą, o vakar ji pakartojo mokyklines anglų kalbos žinias. O visa kita? Už tai niekas neatsako – brangi katė maiše beveik nedomina įkaušusio ir atsipalaidavusio kliento. Jis tiesiog turi suprasti, kad gali pasiimti bet kurį maišą.

Arbatpinigiai „didelei raudonai skraistei“

Pradedančios šokėjos ar patyrusios laikinosios firmos atstovės vidutinis mėnesio atlyginimas lengvai leidžia išsinuomoti vieno kambario butą netgi sostinės trečiojo transporto žiedo ribose. Todėl Lesia pateikia dokumentus darbo patentui įregistruoti, o aš ryžtuosi dalyvauti asmeniniame pokalbyje, kur pati sudėtingiausia užduotis suformuluota taip: „tell me something about you“ (angl. „pasakyk man ką nors apie save“), ir pradedu laikinosios firmos atstovės karjerą nuo 19:00 iki 06:00.

Apsivelkame savo suknelę ir apsiauname savo bateliais. Pirmąją darbo naktį suknelę ir batelius duos grimavimo kambaryje. Makiažą ir šukuoseną daro vietoje maždaug už keturis tūkstančius per mėnesį. Ir tai yra išskirtinis variantas biudžeto požiūriu: kai kurios merginos už šias paslaugas prieš kiekvieną pasirodymą privalo sumokėti klubui tūkstantį rublių. Tačiau naujokę vieną kartą sušukuoja ir padažo nemokamai. Gerai prižiūrimos kojytės ir tvarkingos rankutės – savaime suprantamas dalykas. Už jų grožį mergina moka pati. O jei ji nenori po poros dienų nugriūti apleidus jėgoms – už savo pinigus nakčiai užsisako dar ir maisto.

„Marina,  kiek jums svečiai palieka arbatai?“ – naktį mes šnekučiuojamės su 25-erių metų „sena“ vilioke, kurią man pristatė kaip vieną iš labiausiai patyrusių, išdirbusių striptizo klube beveik tris mėnesius.
„Gali ir penkis pamėtėti. Vienas iš mūsų klientų palikdavo čia per naktį ir 300 tūkstančių“, – mes su Marina juokaujame, kad jie tikriausiai duoda vienam gramui Da Hong Pao – vienos iš brangiausių arbatų pasaulyje. Valgomasis šaukštas šios „didelės raudonos skraistės“ (taip verčiamas pavadinimas) kainuoja apie 80 tūkst. rublių.

„Klientai kai kada užsisako dešimtis privačių šokių per naktį, plius arbatpinigių duoda, taip kad ryte merginos gali išsinešti namo porą dešimčių tūkstančių rublių, bet, aišku, vieną kartą būna vienaip, kitą kartą kitaip“, – Marina beveik pakartoja skustagalvio Iljos – klasikinio juodą uniformą vilkinčio apsaugininko, kurio net sprandas atrodo bauginančiai, – žodžius.

Nėra strijų, celiulito... Priimta

„Jeigu jis nusirengia, tai aš pasitraukiu šalin ir sakau, kad neturiu teisės prie jo prieiti, kol jis nuogas. Man per savo 10 metų praktiką buvo tik du atvejai, kai klientas atkakliai siekė suartėti. Pas mus prasidėjo „privatas“ (čia: netarnybinis bendravimas. – Red.). Aš šoku, o jis tik šmurkšt ranką į kelnaites. Aš ištraukiu, bet galų gale mes imame grumtis. Sustabdžiau jį ir sakau: „Nusiramink, aš viską pati padarysiu“. Na ir puikiausiai baigiau šokti. Bet „privatas“, pavyzdžiui, numato net bučinius, nors ne visada, bet lengvus galima. Turėkite omenyje“, – auklėja choreografė Kira šokėjas, pirmą kartą šoksiančias prie stiebo.

Tokie pasakojimais paįvairinami užsiėmimai rengiami beveik visoms pageidaujančioms merginoms nemokamai. Striptizo šokėjų solisčių treniruotės viename iš didžiausių klubų Maskvos centre nėra sudėtingos, užsiėmimus gali lankyti netgi tos, kurios niekada nešoko. O štai šou baletui reikia gerai fiziškai pasirengusių merginų, turinčių gerus choreografinius duomenis, ne žemesnių kaip165 centimetrų ūgio.
„Su šou baleto mergaitėmis dirba choreografai, kurie stato šokius televizijos projektams“, – aiškina Kira. – Mažos ir nepatyrusios pas mus pasirodo solo“.

Aš jau dalyvauju galutiniame patikrinime: nėra strijų, celiulito, krūtinė nors ir pirmo dydžio, bet  ​​striptizo šokėjai tinka, didelių apgamų irgi nėra. Priimta.

Parengta pagal užsienio spaudą

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.