Litai niekur nedingo. Neįtikėtina, kuo jie virto ir kiek kainuoja

  Ant pašto prekystalio galima išvysti sąsagų, auskarų, kaklo pakabučių ar magnetukų, ant kurių – stilizuota vieno lito moneta.<br>  A.Murauskaitės nuotr. 
  Ant pašto prekystalio galima išvysti sąsagų, auskarų, kaklo pakabučių ar magnetukų, ant kurių – stilizuota vieno lito moneta.<br>  A.Murauskaitės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2017, 4:53 PM

Du litai kainuoja 16,99 euro, tiesa, dabar tokiai pakuotei taikoma nuolaida ir prekės vertė – 13,59 euro. Toks vaizdas apstulbino Lietuvos pašto skyrių lankytojus. O paštininkai sako, kad iš vieno lito monetų padirbinti suvenyrai – paklausios prekės.

Litai, kuriems 2015-ųjų pradžioje tarėme sudie, tapo įkvėpimo šaltiniu menininkams.

„Lietuvos paštas, užsiimdamas mažmenine prekyba, siekia sukurti unikalų prekių asortimentą. Klientams siūlome įvairių siuntų pakuočių, naujausių knygų ir spaudos leidinių, suvenyrų.

Tautinės atributikos suvenyrai yra vienos paklausiausių prekių. Jie dažnai nuo prekystalio gula į siuntų dėžes ir iškeliauja po tolimiausius pasaulio kraštus“, – paaiškino Lietuvos pašto atstovas Tomas Bašarovas.

Ant pašto prekystalio galima išvysti sąsagų, auskarų, kaklo pakabučių ar magnetukų, ant kurių – stilizuota vieno lito moneta.

„Šios monetos yra identiškos originalios monetos dydžiui, tačiau kitoje pusėje turi pritvirtintą nedidelį magnetą. Tai yra lietuvės menininkės rankų darbo suvenyrai, todėl jų vertė nėra lygi vieno lito nominalo kainai, konvertuotai į eurus. Šiuos suvenyrus kol kas klientams siūlome įsigyti tik didžiuosiuose Lietuvos paštuose“, – kalbėjo Lietuvos pašto atstovas.

Tokių suvenyrų-papuošalų kaina svyruoja nuo kelių iki keliolikos eurų.

Lietuvos pašte galima įsigyti ir kitokių suvenyrų su lito nominalu.

„Daugiau nei du dešimtmečius Lietuvos paštas leido lito nominalios vertės pašto ženklus, kurie, įvedus eurą, šiandien nebegalioja ir nėra tinkami apmokėti siutimo paslaugą, bet yra tapę istoriniais suvenyrais. Įsigyti iš apyvartos išimtų pašto mokos ženklų, kaip suvenyrų, galima Lietuvos pašto svetainės elektroninėje parduotuvėje“, – informavo T.Bašarovas.

Spalio 12 d. Vilniaus centriniame pašte vienai dienai duris atvers parduotuvė – paroda. Joje paštininkai kvies įsigyti suvenyrinių lito nominalo pašto ženklų, kurie jau išimti iš apyvartos ir nėra tinkami siuntimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.