Štai kokį švelnų verslą sugalvojo pietų kaimynai – apkabina už pinigus

„Mūsų veiklos niša yra simboliškai įsiterpusi tarp masažo salono ir psichologo kabineto teikiamų paslaugų“, – taip Varšuvoje pradėjusį veikti apsikabinimų saloną apibūdino jį įkūrusi Sylwia Kalinowska.

Teigiama, kad apkabinimų salono idėja pasiteisino jau per pirmąjį mėnesį.<br>Salono nuotr.
Teigiama, kad apkabinimų salono idėja pasiteisino jau per pirmąjį mėnesį.<br>Salono nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai „Lietuvos rytui“, Varšuva

Nov 29, 2017, 9:38 AM

Saloną mergina įkūrė kartu su savo drauge Magdalena Falkowska, o įdėją pasiskolino iš JAV bei Jungtinėje Karalystėje veikiančių panašių įmonių.

Pastarųjų steigėjai pastebėjo, jog dėl karjeros siekio ar rūpesčių pertekliaus žmonės vis mažiau turi laiko lankyti giminaičius, bičiulius, susieiti į poras, kurti šeimą, tačiau jaučia artumo trūkumą.

Apsikabinimo salonas suteikia galimybę prisiglausti, pasišnekučiuoti su tokiam darbui profesionaliai parengtais asmenimis. Salono darbuotojai su klientais kalbasi apie viską, tačiau neatlieka psichologo vaidmens, taip pat nedaro masažo, nors klientus apkabina ir glosto.

Tiek klientai, tiek salono darbuotojai privalo būti apsirengę, o apkabinimų rūšys yra griežtai reglamentuotos. Klientai su penkiolika apsikabinimo bei prisiglaudimo rūšių susipažinti gali interneto svetainėje.

Be populiaraus giminiško vienas kito apkabinimo stovint, siūloma apsikabinti ir susiglausti sėdint bei įvairiose pozicijose gulint ar pusiau gulint.

Klientai dažniausiai esą pageidauja kontakto „katino“ pozicijoje – atsigulti ant sofos sulenktais keliais ir padėti galvą salono darbuotojui ant kelių.

„Į darbą priėmėme tiek moterų, tiek vyrų, bet jie privalėjo pereiti keturis atrankos etapus ir pasižymėti didele empatija – užuojauta ir noru padėti, suprasti kitą žmogų“, – teigė S.Kalinowska. Be to, salono darbuotojus galutinai atrinkti padėjo psichologai ir terapeutai, jie darbuotojams surengė ir specialius mokymus.

Pusvalandis šiame salone kainuoja 49 zlotus (11 eurų), o valanda – 79 (18,7 euro). S.Kalinowska tvirtino, jog jau pirmas darbo mėnuo parodė, kad idėja pasiteisina, todėl merginos ketina kurti panašius salonus ir kituose šalies miestuose.

Salono klientais gali būti tik pilnamečiai asmenys, jame jau lankėsi tiek studentų, tiek pensininkų. „Matome, jog yra daugybė žmonių, neturinčių prie ko prisiglausti, ir yra nemažai tokių, kurie turi partnerį, tačiau šis nepatenkina artumo poreikio“, – aiškino S.Kalinowska.

Vienas verslininkas salone ėmė lankytis kas savaitę, o neseniai į jį atėjo ištekėjusi moteris, auginanti tris vaikus. Moteris teigė, jog kasdieną privalo rūpintis visais namiškiais, tačiau jai pačiai trūksta kitų dėmesio, todėl pageidavo būti glostoma, guodžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.