Lietuvis kreipėsi į skolų išieškojimo įmonę – tada prasidėjo keisti dalykai

Įsivaizduokite situaciją, kad kreipiatės į skolų išieškojimo įmonę, kad ši padėtų susigrąžinti pinigus, kuriuos kažkas jums yra skolingas, tačiau juos išsireikalavusi įmonė vis tiek jų neatiduoda ir taip, švelniai tariant, palieka jus it musę kandusį.

Netekęs vilties atgauti savo pinigus šiandien Saulius jau ruošiasi ieškinį teikti pačiai skolų administravimo įmonei ir kreiptis į teismą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Netekęs vilties atgauti savo pinigus šiandien Saulius jau ruošiasi ieškinį teikti pačiai skolų administravimo įmonei ir kreiptis į teismą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-04-14 11:32, atnaujinta 2018-04-14 11:50

Būtent taip, kaip teigė, nutiko į lrytas.lt besikreipusiam Sauliui Matuzevičiui, kuris iš finansinėmis ir teisinėmis paslaugomis užsiimančios įmonės „Europos finansų centras“ pats išieškotos skolos neatgauna jau keturis mėnesius, o trūkus kantrybei jau ruošiasi ir teisminiams procesams.

„Aš Belgijoje ir Vokietijoje turiu krovininio transporto servisus ir ten aptarnauju Lietuvos vežėjus, teikiu jiems serviso paslaugas“, – savo pasakojimą pradėjo Saulius.

Verslininkas pasakojo, kad klientus, kurie per pusmetį su jo bendrove neatsiskaitydavo už suteiktas paslaugas, vyras įprastai perleisdavo įmonei „Europos finansų centras“, kurie, anot jo, tą skolą išieškodavo.

Tačiau šį kartą verslininkas susidūrė su didele problema, kuri kaip reikiant neduoda ramybės.

„Mes įmonei perdavėme dešimtį nemokių klientų ir pasirašėme sutartį. Mūsų skolininkai atsiskaitė, o ta įmonė dabar disponuoja mūsų pinigais ir mums jų negrąžina, neatiduoda“, – pasakojo Saulius ir įvardino, kad viena tokių skolų siekia net 7 tūkst. eurų, o ją buvęs nemokus kientas atidavė dar gruodžio mėnesį.

Anot verslininko, pati įmonė jau kuris laikas žada atsiųsti sąskaitas, tačiau vyras iki šiol jų dar nesulaukęs: „Bijau, kad skolas perdaviau, jie išieškojo pinigus, bet neatiduos man, bankrutuos“, – svarstė jis.

Sumos, kurias skolinga įmonė, taip pat įvairios: „Tai yra 1 tūkst. eurų, 600 eurų, 3 tūkst. eurų“, – vardino jis. Netekęs vilties atgauti savo pinigus Saulius jau ruošiasi ieškinį teikti pačiai skolų administravimo įmonei ir kreiptis į teismą.

lrytas.lt susisiekus su „Europos finansų centru“, jo atstovas daug į kalbas nesileido ir teigė, kad „čia nėra ką komentuoti, nes sutartys konfidencialios“ ir pridūrė, abejojantis, ar bus sulaukta atsakymo į žurnalisto siųstus klausimus.

lrytas.lt atsakymo laukė kelias dienas, tačiau skolų išieškotojai ignoravo ir skambučius, ir laiškus.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.