Pagaliau: valstybė mokės tokio paties dydžio PSD kaip ir dirbantieji

Tai – laukiami pokyčiai. Pagaliau ministrų kabinetas pritarė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) parengtai Vyriausybės išvadai, kurioje siūloma iš esmės pritarti Seimo nario Dariaus Kaminsko siūlymui padidinti privalomojo sveikatos draudimo (PSD) įmoką, mokamą už valstybės lėšomis draudžiamus žmones ir prilyginti ją įmokai, kurią moka savarankiškai mokantys PSD įmokas.

 PSD įmokos už valstybės lėšomis draudžiamus žmones šiuo metu yra gerokai mažesnės, nei moka dirbantieji.  <br> V.Balkūno nuotr. 
 PSD įmokos už valstybės lėšomis draudžiamus žmones šiuo metu yra gerokai mažesnės, nei moka dirbantieji.  <br> V.Balkūno nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2018, 4:03 PM

Kitaip tariant, pritariama siūlymui suvienodinti įmokas socialinėms grupėms.

Šį Seimo nario D.Kaminsko siūlymą siūloma svarstyti tuomet, kai bus formuojamas kitų metų Valstybės biudžetas.

Finansų ministerijos skaičiavimais, padidinus pagal siūlomą įstatymo projektą PSD įmoką už valstybės draudžiamus asmenis, ji sudarytų 410,4 euro, o papildomai 2019 metams šioms įmokoms padengti reikėtų per 100 mln. eurų iš valstybės biudžeto, lyginant su 2018 m. skirtomis lėšomis.

SAM primena, kad pagal šiuo metu galiojančią tvarką, valstybės lėšomis PSD draudžiami pensininkai, pašalpų gavėjai, teritorinėse darbo biržose užsiregistravę bedarbiai, studentai, vaikai iki 18 metų, neįgalieji ir kitos socialiai jautrios žmonių grupės.

Valstybės lėšomis draudžiamų žmonių šiais metais yra 1,55 mln., tai sudaro apie 55 proc. visų gyventojų. Metinė valstybės biudžeto įmoka 2018 m., mokama už valstybės lėšomis draudžiamą asmenį, yra 321,4 euro, o savarankiškai įmokas mokančiųjų – 432 eurai.

Šiuo metu metinė valstybės biudžeto įmoka, mokama už valstybės lėšomis draudžiamąjį, yra maždaug tris kartus mažesnė už vidutinę metinę vieno dirbančiojo PSD įmoką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.