JAV užšaldė rusų oligarcho, milijardieriaus Olego Deripaskos turtą

Jungtinių Amerikos Valstijų valdžia užšaldė milijardieriaus Olego Deripaskos turtą, įskaitant jo nekilnojamąjį turtą Niujorke ir Vašingtone, praneša Niujorko dienraštis „New York Post“, remdamasis informacija, gauta iš JAV iždo departamento. Apribojimai palietė, be kita ko, ir verslininko penkių aukštų namą Manhatane, kurio vertė viršija 40 mln. JAV dolerių. 

 O.Deripaska susitarė su amerikiečių pareigūnais, kurie leido jo valdose Niujorke gyventi buvusiai oligarcho Romano Abramovičiaus žmonai Darjai Žukovai ir vaikams. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
 O.Deripaska susitarė su amerikiečių pareigūnais, kurie leido jo valdose Niujorke gyventi buvusiai oligarcho Romano Abramovičiaus žmonai Darjai Žukovai ir vaikams. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Romanas Abramovičius ir Darja Žukova.<br>Scanpix nuotr.
Romanas Abramovičius ir Darja Žukova.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 8, 2018, 3:44 PM, atnaujinta Oct 8, 2018, 4:42 PM

Dabar Jungtinės Valstijos siūlo O.Deripaskai atsisakyti turto Europoje, kuriam taip pat gali būti pradėtos taikyti sankcijos, rašo laikraštis.

Tuo pačiu metu pažymima, kad O.Deripaska susitarė su amerikiečių pareigūnais, kurie leido jo valdose Niujorke gyventi buvusiai oligarcho Romano Abramovičiaus žmonai Darjai Žukovai ir vaikams. Pasak dienraščio, D.Žukova yra JAV prezidento dukters Ivankos Trump draugė.

Balandžio mėnesį Jungtinės Amerikos Valstijos įtraukė vieną didžiausių pasaulyje aliuminio kompanijų „Rusal“ ir jos savininką O.Deripaską į sankcijų sąrašą. Amerikos juridiniams ir fiziniams asmenims draudžiama vykdyti bet kokius sandorius su šios kompanijos įmonėmis. Nesilaikantiems šio draudimo žmonėms ir organizacijoms gali būti pradėtos taikyti antrinės sankcijos.

 

Rugsėjo mėnesį Armėnijoje įsikūrusi gamykla „Armenal“, kuri priklauso kompanijai „UC Rusal“, dėl sankcijų buvo priversta pradėti mažinti gamybą. Rugpjūčio mėnesį darbą sustabdė nuo 1954 metų veikianti Nadvoicų aliuminio gamykla Karelijoje – kompanijos „Rusal“ įmonė, kuri tiekė aliuminį į Jungtines Valstijas. „Rusal“ skaičiavimais, įvykiams klostantis pagal patį blogiausią scenarijų, gamyba gali nukristi 50–70 proc., palyginti su einamųjų metų verslo planu. Tai, kad bendrovė rengiasi mažinti gamybą dėl JAV sankcijų, anksčiau pranešė agentūra „Bloomberg“.

Parengė Leonas Grybauskas

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.