Italija ieško būdų, esant reikalui, suteikti pagalbą šalies bankams

Valdančiojoje koalicijoje kilus nerimui dėl neigiamų aukštos valstybės skolos kainos padarinių bankams, Italijos ekonomikos ministras ieško būdų prireikus paremti šalies bankus, pirmadienį „Reuters" teigė vyriausybės šaltinis.

Pastarosiomis savaitėmis investuotojai nuogąstauja, jog Ispanijai ir Italijai, kad šios galėtų vykdyti savo įsipareigojimus, prireiks ES paramos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Pastarosiomis savaitėmis investuotojai nuogąstauja, jog Ispanijai ir Italijai, kad šios galėtų vykdyti savo įsipareigojimus, prireiks ES paramos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2018, 3:31 PM

Italijos bankai, turintys maždaug 375 mlrd. eurų vertės Italijos vyriausybės obligacijų, buvo paveikti šoktelėjusių valstybės skolinimosi kaštų, kurie išaugo rinkoms baiminantis dėl koalicijos deficitinio biudžeto planų.

Pasak „Reuters" šaltinio, ministras pirmininkas Giuseppe Conte įpareigojo ekonomikos ministrą Giovannį Tria paruošti paramos bankams planą.

Šaltinio teigimu, populistinis „5 žvaigždučių judėjimas", valdantis kartu su dešiniųjų partija „Lyga", prieštarauja planams viešąsias lėšas naudoti stiprinant silpstančių bankų kapitalą.

Tačiau, pridūrė „Reuters" kalbintas vyriausybės pareigūnas, „5 žvaigždučių judėjimas" iš esmės „sutinka su planais suteikti bankams valstybines garantijas, padedant jiems susijungti". Kol kas nėra aišku, kokios konkrečiai garantijos galėtų būti suteikiamos.

Italijos dienraštis „Corriere della Sera" pirmadienį paskelbė, kad šalies vyriausybė yra pasiruošusi paremti vietinius bankus paskolomis, valstybinėmis garantijos ir kitokiais būdais, jei skirtumas tarp Italijos ir Vokietijos vyriausybių obligacijų palūkanų normų dar labiau augtų.

Darius Mikutavičius

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.