Rusijos milijardieriui Olegui Deripaskai kiaulę pakišo ir savi

Vienam iš Rusijos prezidento Vladimiro Putino bičiulių, milijardieriui Olegui Deripaskai, atrodo, atėjo sunkūs laikai. Negana to, kad gyvenimą kartina JAV sankcijos, kad jo turtas per 10 metų sumenko nuo 28 mlrd. iki 3,2 mlrd. dolerių, oligarchą sugebėjo pažeminti dar ir savi.

 Vienam iš Rusijos prezidento Vladimiro Putino bičiulių, milijardieriui Olegui Deripaskai, atrodo, atėjo sunkūs laikai. Negana to, kad gyvenimą kartina JAV sankcijos, kad jo turtas per 10 metų sumenko nuo 28 mlrd. iki 3,2 mlrd. dolerių, oligarchą sugebėjo pažeminti dar ir savi.  <br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Vienam iš Rusijos prezidento Vladimiro Putino bičiulių, milijardieriui Olegui Deripaskai, atrodo, atėjo sunkūs laikai. Negana to, kad gyvenimą kartina JAV sankcijos, kad jo turtas per 10 metų sumenko nuo 28 mlrd. iki 3,2 mlrd. dolerių, oligarchą sugebėjo pažeminti dar ir savi.  <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2019, 3:24 PM

Rusijos žiniasklaida skelbia, kad Chakasijos Respublikos Sajanogorsko miesto deputatų taryba miesto garbės piliečiams, tarp kurių yra ir verslininkas O.Deripaska, panaikino kai kurias privilegijas, įskaitant nemokamą važiavimą autobusais. Priežastis – lėšų trūkumas biudžete. Apie tai pranešė Sajanogorsko meras Michailas Valovas.

„Sprendimas dėl lengvatų panaikinimo buvo priimtas vadovaujantis Biudžeto kodekso 136 straipsniu. Savivaldybė neturi teisės suteikti tokių lengvatų“, – sakė M.Valovas agentūrai TASS.

O.Deripaska yra Sajanogorsko miesto garbės pilietis nuo 2000-ųjų metų. M.Valovas patikslino, kad miesto garbės piliečiai turėjo teisę nemokamai važiuoti viešuoju transportu, jiems buvo numatyta ir lengvata atsiskaitant už komunalines paslaugas.

Žurnalas „Forbes“ 2018 metais O.Deripaskos asmeninį turtą įvertino 6,7 mlrd. JAV dolerių (5,85 mlrd. Eur), pagal žurnalo versiją jis užėmė 19 vietą 200 turtingiausių Rusijos verslininkų sąraše ir 248 vietą pasaulio milijardierių reitinge. 2018 metų gruodžio 3 dieną jo turtas įvertintas 3,2 mlrd. dolerių (2,794 mlrd. Eur), jis reitinge užėmė jau tik 689 vietą, tuo tarpu 2008 metais su 28 mlrd. dolerių O.Deripaska buvo turtingiausias Rusijos žmogus ir devintas pasaulio milijardierių reitinge pagal „Forbes“ versiją.

Nepaisant to, kad finansinė O.Deripaskos padėtis akivaizdžiai prastėja, ši „dovanėlė“ gimtadienio proga (sausio 2 dieną jam sukako 51 metai) jos ženkliai nepablogins – autobuso bilietą Sajanogorske, jei kils noras pabūti arčiau liaudies, milijardieriui nusipirkti problemų, tikriausiai, neiškils. Greičiau tai naujametė miesto valdžios dovana nemažai daliai Rusijos žmonių, kurie tradiciškai nemėgsta oligarchų. Ir pačiai sau, jų akyse gražiai pasirodžiusiai. Juk dabar eilinis darbininkas, važiuodamas po darbo namo prisigrūdusiame autobuse, galės viltingai dairytis, bene įlips kokioje nors stotelėje miesto garbės pilietis O.Deripaska, bene paprašys pamokyti, kaip pasižymėti bilietą... Ir žmogų šildys iliuzija, kad valdžia yra gera ir teisinga, kad vieningoje Rusijoje vėl visi bemaž lygūs, kaip anais laikais... 

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.