Prekeiviai iš Rumunijos vėl siaubia Lietuvos provinciją

Po beveik pusmečio pertraukos Kėdainius ir vėl aplankė prekeiviai iš Rumunijos. Klastotas prekes pardavinėjantys asmenys vėl įkyriai bruka daiktus kėdainiečiams tiesiog gatvėje. Tuo metu pareigūnai perspėja gyventojus, kad iš tokių asmenų daiktų pirkti nereikėtų, mat tai greičiausiai yra pigios klastotės.

 Pareigūnai perspėja gyventojus, kad iš tokių asmenų daiktų pirkti nereikėtų, mat tai greičiausiai yra pigios klastotės.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
 Pareigūnai perspėja gyventojus, kad iš tokių asmenų daiktų pirkti nereikėtų, mat tai greičiausiai yra pigios klastotės.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Kėdainius ir vėl aplankė prekeiviai iš Rumunijos. Klastotas prekes pardavinėjantys asmenys vėl įkyriai bruka daiktus kėdainiečiams tiesiog gatvėje.<br>A. Barzdžiaus nuotr.
Kėdainius ir vėl aplankė prekeiviai iš Rumunijos. Klastotas prekes pardavinėjantys asmenys vėl įkyriai bruka daiktus kėdainiečiams tiesiog gatvėje.<br>A. Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikštė.lt

Feb 7, 2019, 1:41 PM

Užfiksavo antradienį

Du tamsaus gymio vyrus ir vieną moterį „Rinkos aikštės“ skaitytojai antradienio popietę užfiksavo J. Basanavičiaus gatvėje, prie prekybos centrų „Maxima“ ir „Senukai“. Galimai Rumunijos piliečiai kėdainiečiams siūlė įsigyti pigių kvepalų, antklodžių, rūbų.

Buvo tokių, kurie tikrai susidomėję bendravo su įtartinais prekeiviais, bet buvo ir tokių, kurie griežtai juos atstūmė. Žmonės jau žino, kad rumunų pardavinėjami daiktai yra ne kas kita, o klastotės. Tačiau pranešama, kad rumunai gali bandyti atsiskaityti ir padirbtu auksu ar net netikra valiuta, galimi ir kiti apgaulės būdai.

Padirbtos prekės

Anot pareigūnų, tokių klastotes ar tiesiog pigius niekučius už didelę kainą pardavinėjančių asmenų yra ne vienas ir ne du. Vieni jų prekiauja apgaulės būdu, kiti – klastotėmis nė nesislėpdami, siūlo įvairiausių prekių už neįtikėtinai žemą kainą, kuri ir yra geriausias įrodymas to, kad tai yra padirbta, o ne originali produkcija. Tokios prekės ilgai netarnaus, o galbūt jomis išvis negalėsite pasinaudoti pagal paskirtį dėl itin prastos jų kokybės.

Klastočių apstu

Policijos pareigūnai kasmet sulaiko daugybę prekių įtariant, kad jos suklastotos. Daugiausia sulaikyta suklastotų apatinių, viršutinių bei sportinių drabužių, avalynės, rankinių, vaistų, mobiliųjų telefonų ir jų aksesuarų. Tokios prekės dažniausiai atkeliauja iš Kinijos, Singapūro, Indijos, Jungtinių Arabų Emyratų, pastaruoju metu – ir iš Ukrainos.

Daugiausia buvo sulaikyta kosmetikos ir parfumerijos priemonių, žaislų, elektroninių, mobiliųjų telefonų ir jų aksesuarų, kompiuterių detalių, kitų plataus vartojimo klastotų prekių.

Ragina kreiptis

Policijos pareigūnai ragina gyventojus pastebėjus galimai sukčiaujančius asmenis skambinti skubiuoju pagalbos telefono numeriu 112. Paskambinus operatoriui tiksliai nurodyti prekybininkų vietą bei kuria krytim jie juda. Atvykę policijos pareigūnai sulaikys asmenis, išsiaiškins, kokia veikla jie užsiima.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.