Mokesčių inspekcija skuba pritarti R. Karbauskio siūlymui: veja alkoholį iš kvitų loterijos

Už alkoholį ir rūkalus parduotuvėse gautiems kvitams „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis pasiūlė uždrausti dalyvauti kvitų loterijoje. Sveikatos apsaugos ministras teigia, kad toks draudimas alkoholio vartojimo nesumažintų, tačiau Valstybinė mokesčių inspekcija pareiškė, kad bus atsižvelgta į R. Karbauskio iniciatyvą, ir loterijoje už alkoholį bei tabaką gauti kvitai nedalyvaus.

VMI pareiškė, kad bus atsižvelgta į siūlymą loterijoje uždrausti dalyvauti kvitams, gautiems perkant alkoholį ar tabaką. <br> T.Bauro nuotr. 
VMI pareiškė, kad bus atsižvelgta į siūlymą loterijoje uždrausti dalyvauti kvitams, gautiems perkant alkoholį ar tabaką. <br> T.Bauro nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

LRT TV naujienų tarnyba, LRT.lt

Feb 26, 2019, 9:24 AM

Vos praėjusią savaitę atnaujintą ir išplėstą kvitų loteriją LVŽS lyderis R. Karbauskis pasiūlė siaurinti. Pasak jo, už alkoholį bei rūkalus gauti kvitai prieštarauja politikai mažinti jų prieinamumą ir vartojimą. Po tokios idėjos paviešinimo, pats R. Karbauskis pirmadienį buvo nepasiekiamas. Jo partijos kolegė Seimo Sveikatos reikalų komiteto vadovė Asta Kubilienė ir sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga stebisi tokiu siūlymu.

„Šita loterija yra sugalvota ištraukti finansus iš šešėlio. Tikriausiai nėra didelio skirtumo, ir žmogus specialiai dėl to, kad gautų čekį, neis pirkti alkoholio. Aš manau, tikrai neturėtume pritempinėti ir iš to daryti kažkokį burbulą“, – sakė A. Kubilienė.

„Aš manau, kad tie, kurie pardavinėja kontrabandines cigaretes, neišduos jokių kvitų, ir niekas čia nieko šitoj situacijoj nelaimės. O ar juos įtraukti, ar neįtraukti, nežinau, čia diskusijų labiau klausimas, kaži ar jis labai su sveikata yra susijęs, tai yra labiau etinis gal klausimas“, – kalbėjo A. Veryga.

Narkotikų, tabako ir alkoholio departamento direktoriaus pavaduotoja Gražina Belian taip pat teigia, kad kvitų už svaigalus dalyvavimas loterijoje teisės aktams neprieštarauja.

Tačiau loterijos organizatorė – Valstybinė mokesčių inspekcija – pareiškė, kad bus atsižvelgta į R. Karbauskio siūlymą kvitų loterijoje uždrausti dalyvauti gautiems perkant alkoholį ar tabaką.

„Siekiant išvengti tolimesnio eskalavimo šitos problemos, manome, kad tikslinga peržiūrėti taisykles“, – kalbėjo VMI Kontrolės departamento direktorė Eglė Ramanauskienė.

Aludarių gildijos prezidentas Saulius Galadauskas stebisi, kaip viešojo maitinimo įstaigoje kartu su maistu išlenkus taurę vyno, gautas bendras kvitas jau negalės dalyvauti loterijoje. Toks draudimas galiotų ir bendram įvairių pirkinių parduotuvėje kvitui, jei jame būtų įtrauktas butelis alaus ar pakelis cigarečių.

„Galbūt kitą dieną pasirodys kažkam, kad saldžios bandelės negali būti čekyje, dar kažkam kitam pasirodys, kad jeigu cukraus perki daugiau nei vieną kilogramą, irgi negali būti čekyje. Tai mes toliau matysime, kaip jau šiaip karikatūrinė priemonė virsta dar didesne parodija“, – sakė Laisvosios rinkos instituto prezidentas Žilvinas Šilėnas.

Mokesčių inspekcija žada, kad kvitų loterija bus keičiama artimiausiu metu ir įvestas draudimas loterijoje dalyvauti už alkoholį ir cigaretes gautiems kvitams.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.