Vienas bankas griežtina pervedimo limitus naudojantis kodų kortele

Nuo spalio 15 d. „Citadele“ bankas keičia prisijungimo priemonių, naudojamų prisijungti prie „Citadele“ interneto banko ir tvirtinti mokėjimus, limitus.

Kaip skelbia bankas, kodų kortelių dienos ir kelių mokėjimų sumos limitas bus sumažintas iki 3 tūkst. eurų (nuo dabar esamų 6 tūkst.eurų). <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kaip skelbia bankas, kodų kortelių dienos ir kelių mokėjimų sumos limitas bus sumažintas iki 3 tūkst. eurų (nuo dabar esamų 6 tūkst.eurų). <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2019, 2:34 PM

Kaip skelbia bankas, kodų kortelių dienos ir kelių mokėjimų sumos limitas bus sumažintas iki 3 tūkst. eurų (nuo dabar esamų 6 tūkst. eurų).

Kelių mokėjimų sumos limitas, tvirtinant su M. parašu, sumažintas iki 2 mln. eurų (anksčiau – neribojamas), o dienos limitas, tvirtinant su M. parašu, sumažintas iki 10 mln. eurų (anksčiau – neribojamas).

Toks pats limitas įvestas ir mokėjimų sumoms, jas tvirtinant su kodų generatoriumi (Digipass 780).

Pasak banko, prisijungimo priemonės buvo suskirstytos į saugumo kategorijas (žema, vidutinė, aukšta, individuali). Limitų dydis priklausys nuo prisijungimo priemonei priskirtos saugumo kategorijos.

ELTA primena, kad nuo rugsėjo 10 d. „Luminor“ klientams kodų kortelės nebegalios, ir klientai negalės su jomis atlikti jokių banko operacijų. Prisijungti prie banko internete bei tvirtinti mokėjimus bus galima naudojantis nemokama programėle „Smart-ID“, mobiliuoju parašu, elektroniniu parašu arba kodų generatoriumi. „Medicinos bankas“ nuo rugsėjo 10 d. taip pat atsisakys kodų kortelių kaip kliento atpažinimo priemonės.

SEB ir „Swedbank“ bankai taip pat yra nusprendę riboti kodų kortelių funkcionalumą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.