Šeimos kortelių turėtojams nuolaidų transportui šiemet tikėtis neverta

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius sako, kad su socialinės apsaugos ir darbo ministru Linu Kukuraičiu yra diskutuojama dėl galimybės į Šeimos kortelės paslaugų sąrašą įtraukti ir nuolaidas autobusų bei traukinių bilietams.

Šeimos kortelės ateityje turėtų įtraukti ir nuolaidas autobusų bei traukinių bilietams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šeimos kortelės ateityje turėtų įtraukti ir nuolaidas autobusų bei traukinių bilietams.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
J.Narkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
J.Narkevičius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 29, 2019, 10:34 AM

Vis dėlto J.Narkevičius neslepia, kad šiais metais tai įgyvendinti būtų sunku, tačiau, pabrėžė jis, siekis yra įvesti nuolaidas keleivių pervežimo paslaugoms Šeimos kortelės turėtojams kuo greičiau.

„Šiandien su Latvija, su Kelių direkcija ir kitais kalbuosi apie konkretumus. Nėra numatyto rezervo arba lėšų lengvatoms, tai dėl šito klausimo dabar dirbu ir stengsimės, kad ir geležinkelis, ir kelių transportas galėtų turėti tokias galimybes“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė J.Narkevičius.

Kitų metų biudžetui ruošiami pasiūlymai, siekiant įtraukti transporto nuolaidas į šeimos kortelės paslaugas, sako susisiekimo ministras.

Jo teigimu, jis jaučia ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio palaikymą bei siekia įgyvendinti visus nustatytus tikslus.

„Ne tik palaikymas, bet galbūt ir užduotis yra spręsti tą temą, nes ji yra Seime patvirtinta, yra Vyriausybės programoje, yra politinė nuostata. Taigi, mes kaip vykdytoja, turime organizuoti procesą, kad atsirastų tokios galimybės. Ties tuo ir dirbame“, – sakė J.Narkevičius, pridūręs, kad tai kitų metų biudžetui galėtų atseiti apie 5 mln. eurų.

Kokio dydžio nuolaidos transporto paslaugoms būtų suteikiamos Šeimos kortelių turėtojams, ministras kol kas įvardinti negalėjo.

Liepą pristatydamas Šeimos kortelę L.Kukuraitis teigė, kad lengvatos keliaujant geležinkeliais, tarpmiestiniais autobusais ir keltais atsira vėliausiai nuo kitų metų.

Planuota, kad nuolaida sieks pusę bilieto kainos kiekvienam kortelės turėtojui. „Transporto nuolaidos tvirtinamos Transporto lengvatų įstatymu. Dabar pateiktas įstatymo projektas. Dėl nuolaidų bus sprendžiama Seimo rudens sesijoje“, – tąsyk aiškino L.Kukuraitis.

Trečiadienį į šeimų namus iškeliavo pirmosios vardinės Šeimos kortelės. Iš viso, SADM duomenimis, prašymus Šeimos kortelei užpildė apie 6,6 tūkst. gausių arba neįgalius vaikus prižiūrinčių šeimų.

Šeimos kortelių turėtojai jau nuo rugsėjo galės pradėti naudotis įvairių įmonių suteikiamomis nuolaidomis prekėms, paslaugoms bei renginiams. Šeimai išduodama viena nemokama kortelė – ja galės naudotis visi asmenys šeimoje, kurių vardai ir pavardės nurodyti ant kortelės. Remiantis įstatymu, Šeimos kortelėmis galės naudotis gausios ir neįgalius vaikus, nepaisant jų amžiaus, prižiūrinčios šeimos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.