Daugiau nei 75 proc. gyventojų laiku sumokėjo žemės mokestį

Daugiau nei 75 proc. gyventojų laiku sumokėjo jiems paskaičiuotą žemės mokestį. Naujausiais Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) pateiktais duomenimis, gyventojai jau sumokėjo daugiau nei 27,2 mln. eurų, įmonės – kiek daugiau nei 5,5 mln. eurų žemės mokesčio.

V.Balkūno nuotr.
V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-19 12:13

„Dėkojame visiems, kurie sumokėjo žemės mokestį laiku. Jei dėl kažkokių priežasčių žemės savininkams to dar nepavyko padaryti, jiems reikėtų kreiptis į VMI ir susitarti dėl galimybės žemės mokestį mokėti dalimis patogiu grafiku, nes už kiekvieną pradelstą dieną skaičiuojami 0,03 proc. delspinigiai“, – pranešime cituojama VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

VMI duomenimis, iš viso šalyje yra daugiau nei 1 mln. žemės mokesčio mokėtojų. Dėl savivaldybių nustatytų lengvatų mokestį moka ne visi žemės savininkai – šiais metais jį turi mokėti apie 709 tūkst. gyventojų ir įmonių.

Skaičiuojama, kad į savivaldybių biudžetus šiemet bus sumokėta apie 41,3 mln. eurų žemės mokesčio: apie 34,8 mln. eurų sumokės gyventojai, apie 6,5 mln. eurų – įmonės ir kiti juridiniai asmenys.

2018 m. apskaičiuota žemės mokesčio suma buvo 40,28 mln. eurų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.