Aukų rinkimo akcija prisvilo – neįgaliesiems naujo autobuso nenupirks

Pirmoji akcija „Kaunas pilnas gerumo“, kurios metu iš verslininkų tikėtasi surinkti 15 tūkstančių eurų Maltos ordino savanorių globojamiems žmonėms, lyg pirmas blynas prisvilo.

Senasis maltiečių autobusiukas prieš kelias dienas visiškai sugedo.
Senasis maltiečių autobusiukas prieš kelias dienas visiškai sugedo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2019, 11:14 AM

Artėjant žiemos šventėms viešoji įstaiga „Kaunas IN“ paskelbė akciją „Kaunas pilnas gerumo“ ir pirmą kartą nusprendė suvienyti Kaune veikiančių užsienio įmonių atstovus, paprašyti jų pagalbos.

Verslininkai buvo kviečiami paaukoti pinigų, už kuriuos Maltos ordino Kauno skyriaus nariai svajojo nusipirkti naują neįgaliesiems pritaikytą autobusiuką. Jis kainuoja 15 tūkstančių eurų.

Iki šiol maltiečiai senus ar neįgalius kauniečius į įvairius renginius, mišias, gamtą veždavo vis gendančiu 20 metų senumo autobusiuku. Dienas namuose leidžiantiems žmonėms tos kelionės buvo vienintelė galimybė išvysti saulės šviesą ne pro savo būsto langą.

„Kaunas IN“ atstovas Tadas Stankevičius sakė, kad akcija „Kaunas pilnas gerumo“ vyko nuo lapkričio 6 iki gruodžio 1 dienos. Per šį laikotarpį iš Kaune veikiančių užsienio kapitalo bendrovių pavyko surinkti kuklią sumą, vos 3 tūkstančius eurų.

„Aukoti pinigų maltiečiams galima ir toliau“, – patikino T.Stankevičius.

Maltos ordino Kaune vadovė Gražina Senvaitienė neslėpė, kad tikėjosi didesnės paramos.

„Bendravome su 10 bendrovių atstovais. Vienur požiūris į mus buvo atsainus, aukų dėžutėse radome po 10 eurų, kitur įmonių administratorės teisinosi, kad kolegos nesuprato akcijos esmės“, – pasakojo G.Senvaitienė.

Kai kurie verslininkai maltiečius priėmė maloniai ir aukojo. Didžiausios aukos sulaukta iš bendrovės, kurios darbuotojai paaukojo 300 eurų. Taip pat šiek tiek pinigų buvo pervesta ir į ordino sąskaitą.

Maltietė sakė nenorinti niekam priekaištauti, nes kiekvienas pats spendžia, aukoti ar ne. Vis dėlto lūkesčiai buvo didesni.

„Senasis mūsų autobusiukas prieš kelias dienas visiškai sugedo.

Taisyti variklio jau neapsimoka, todėl naujos transporto priemonės reikia dar labiau nei akcijos pradžioje.

Šiek tiek pinigų jam skirsime patys, bet nemažos sumos vis dar trūksta. Tikimės, kad per artimiausias savaites aukų dar sulauksime“, – sakė G.Senvaitienė.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.