Šeimos kortelės partnerių sąraše – beveik 150 įmonių

Su Šeimos kortele gausios ir negalią turinčius vaikus auginančios šeimos gali naudotis 148 partnerių nuolaidomis, iš jų 17 įmonių yra nacionalinės.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2020, 10:35 AM

Tai „Rimi“, „Maxima“, „Officeday“, „Eurobiuras“, „Pasaulio optika“, „Litexpo“, „Vandens parkas“, „Vilpra“, „Kika“, „Gulbelė“, „Camelia“, Lietuvos jūrų muziejus, „Kraujo laboratorija“, „Fielmann“, „Eurovaistinė“, „Lietuvos radijo ir televizijos centras“. 

Prie pastarųjų nuo 2020 m. sausio 1 d. prisijungė ir „Lietuvos geležinkeliai“.

Dalis partnerių nuolaidas siūlo apsiperkant jų internetinėse parduotuvėse, todėl nuolaidomis patogu pasinaudoti bet kurioje šalies vietoje gyvenančioms šeimoms.

Aktyviausiai prie Šeimos kortelės programos jungiasi Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos apskrityse veikiančios socialiai atsakingos įmonės. Jos suteikia galimybę pasinaudoti nuolaidomis ne tik prekėms, bet ir paslaugoms įsigyti. Gausios arba neįgalius vaikus prižiūrinčios šeimos kviečiamos naudotis teisinėmis, technikos remonto, taip pat trumpalaikėmis vaikų priežiūros ir įvairiomis kitomis vaikų ugdymui skirtomis paslaugomis.

Kad būtų palengvinta šeimų buitis, prie Šeimos kortelės programos prisijungę partneriai teikia nuolaidas ir kasdienėms prekėms: maistui, drabužiams ir kanceliarinėms prekėms. Taip pat šeimos kviečiamos naudotis nuolaidomis sveikatos bei grožio srityje – teikiamos nuolaidos įsigyjant odontologo paslaugas, optikos prekes, maisto papildus, masažus ir kita.

Šių metų sausio 7 dienos duomenimis, Šeimos korteles jau užsisakė virš 14,3 tūkst. gausių ir neįgalius vaikus auginančių bei prižiūrinčių (slaugančių) šeimų. Daugiausia prašymų gauti Šeimos kortelę pateikė Trakų, Šakių, Vilniaus, Šalčininkų, Klaipėdos, Kauno, Elektrėnų rajonų, Klaipėdos ir Kauno miestų savivaldybių gyventojai. Čia kortelės kreipėsi apie 40 proc. potencialių gavėjų. O Vilniaus miesto ir Pagėgių savivaldybių gyventojai kortelės pageidavo net dažniau nei kas antras. 

Iš viso Lietuvoje yra apie 54 tūkst. gausių arba neįgalius vaikus prižiūrinčių šeimų, kurios galėtų naudotis Šeimos kortelės nuolaidomis. 

Visas Šeimos kortelės partnerių suteikiamas nuolaidas galima rasti interneto svetainėje www.seimos-kortele.lt

Apklausa parodė, kokių nuolaidų šeimos norėtų

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos užsakymu atlikta reprezentatyvi visuomenės nuomonės apklausa parodė, kad šeimoms, kurios naudojasi Šeimos kortele, naudingiausios yra nuolaidos ar lojalumo programos didžiuosiuose prekybos centruose, taip pat nuolaidos kasdienėms maisto prekėms, laisvalaikio ir pramogų paslaugoms, kanceliarinėms prekėms bei vaikų užimtumo paslaugoms.

Net 59 proc. turinčių teisę gauti kortelę šeimų labiausiai norėtų kortelės dėka gauti nuolaidas pramogoms. Kas trečia tikisi pigiau įsigyti maisto produktų (34 proc.), kasdienių prekių (31 proc.). Vaikų švietimui nuolaidų tikimasi kas ketvirtoje šeimoje, tiek pat norėtų ir tiesiog daugiau nuolaidų (24 proc.). Minimos ir nuolaidos transportui, kurui, drabužiams ar avalynei (15 proc.).

Kas gali gauti Šeimos kortelę?

Remiantis įstatymu, Šeimos kortelėmis gali naudotis gausios šeimos ir šeimos, prižiūrinčios (slaugančios) neįgalųjį.

Gausi šeima – tėvai, nuolatiniai globėjai (rūpintojai), kurie augina ir (ar) nuolatinai globoja (rūpina) tris ar daugiau vaikų iki 18 metų ir / arba jų nesusituokę ir savo vaikų neturintys pilnamečiai vaikai iki 24 metų, kurie mokosi pagal bendrojo ugdymo programą ar pagal formaliojo profesinio mokymo programą arba studijuoja aukštojoje mokykloje pagal nuolatinės studijų formos programą, arba bendrojo ugdymo mokyklas baigę šių šeimų vaikai laikotarpiu nuo bendrojo ugdymo programos baigimo dienos iki tų pačių metų rugsėjo 1 dienos.

Gausioje šeimoje gali būti du tėvai ar vienas iš tėvų. Jei pora išsiskiria, gausios šeimos statusas lieka tam iš tėvų, su kuriuo teismo sprendimu lieka gyventi 3 ir daugiau vaikų.

Jeigu išsiskyręs asmuo su vaikais sukuria naują šeimą su asmeniu, kuris taip pat turi vaikų, vaikų skaičius šeimoje yra vertinamas bendrai. Bendrai vaikų skaičius vertinamas ir tuo atveju, kai šeimoje yra nuolat globojamas vaikas/-ai.

Šeima, prižiūrinti (slauganti) neįgalųjį, – šeima, kurioje kartu su tėvais gyvena vaikas, kuriam nustatytas neįgalumo lygis, arba darbingo amžiaus nesusituokęs asmuo, kuriam nustatytas specialusis nuolatinės priežiūros (pagalbos) ar specialusis nuolatinės slaugos poreikis.

Kaip gauti Šeimos kortelę?

Prašymą gautą Šeimos kortelę galima pildyti interneto svetainėje www.spis.lt arba rašyti raštu ir siųsti Socialinių paslaugų priežiūros departamentui (SPPD) adresu A. Vivulskio g. 13, Vilniuje. Prašymą pateikti galima ir atvykus nurodytu adresu.

Internetu užpildyti prašymą Šeimos kortelei gauti jums padės trumpas informacinis filmukas: (https://bit.ly/37FRYDC)

Šeimai išduodama viena nemokama kortelė – ja gali naudotis visi asmenys šeimoje, kurių vardai ir pavardės nurodyti ant kortelės. Tais atvejais, kai šeimos narių daugiau nei 6, išduodamas kortelės tęsinys – papildoma kortelė, kurioje nurodomas pareiškėjas ir pirmoje kortelėje nenurodyti šeimos nariai. Partnerių lojalumo sistemose šios dvi kortelės vertinamos kaip viena, turinti tą patį brūkšninį kodą. Ji naudojama tik tuo atveju, kai šeima nori pasinaudoti nuolaidomis, kurių suteikimui partneris prašo pateikti asmens tapatybę įrodantį dokumentą kiekvienam šeimos nariui.

Kiekvienas šią kortelę turinčios šeimos narys gali gauti ir naudotis papildoma Šeimos kortele. Pilnamečiai šeimos nariai papildomą kortelę gali užsakyti taip, kaip ir pirmąją – pildyti prašymą interneto svetainėje www.spis.lt arba rašyti raštu ir siųsti prašymą Socialinių paslaugų priežiūros departamentui.

Svarbu žinoti, kad už papildomos kortelės gamybą ir siuntimą reikia sumokėti 1,64 Eur pavedimu į SPIS sistemoje nurodytą sąskaitą (Socialinių paslaugų priežiūros departamentas, Swedbank, AB, sąskaitos numeris LT36 7300 0101 5987 7233, mokėjimo paskirtis – už papildomos kortelės gamybą ir siuntimą Vardenio Pavardenio kortelės turėtojo vardu). Papildomą kortelę šeima gaus per 30 darbo dienų nuo apmokėjimo. 

Šeimos kortelė pagaminama ir atsiunčiama per 30 darbo dienų nuo teisės gauti kortelę patvirtinimo. Jeigu prašymas kortelei gauti buvo pildomas ne internetu, o raštu, tuomet kortelės pagaminimas ir atsiuntimas gali užtrukti šiek kiek ilgiau.

Pritaikant Šeimos kortelės nuolaidas ir lengvatas, šeima gali būti paprašyta pateikti asmens tapatybę įrodantį dokumentą: pasą, asmens tapatybės kortelę, vairuotojo, moksleivio, studento ar neįgaliojo pažymėjimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo