Ant turgaus prekystalių – pirmieji baravykai, bet pirkėjai nepatenkinti: neaišku, iš kur grybai, o ir per brangūs

Pastarosiomis dienomis dosniau palijus miškuose galveles ėmė kišti itin laukiami baravykai, kurie iš karto nugulė ir ant turgaus prekystalių. Grybautojai atviri – kol kas grybų tenka lyg su žiburiu ieškoti. Tačiau viliamasi, kad lietaus dar bus sulaukta, tada ir grybų turėtų rastis daugiau, ir jų kainos kristi.

Kol kas grybų tenka lyg su žiburiu ieškoti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kol kas grybų tenka lyg su žiburiu ieškoti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kol kas grybų tenka lyg su žiburiu ieškoti.<br>V.Balkūno nuotr.
Kol kas grybų tenka lyg su žiburiu ieškoti.<br>V.Balkūno nuotr.
Kol kas grybų tenka lyg su žiburiu ieškoti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kol kas grybų tenka lyg su žiburiu ieškoti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kol kas grybų tenka lyg su žiburiu ieškoti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kol kas grybų tenka lyg su žiburiu ieškoti.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 7, 2021, 2:35 PM

Per brangūs

Už kelių baravykų krūvelę Panevėžio turguje grybautoja prašė 5 eurų, tačiau tokia kaina kai kuriems pirkėjams pasirodė per didelė, o ir į pirkėjų klausimus turgaus pardavėjai, pasirodo, nesiruošia atsakyti.

„Labai brangu, siaubas, bet gražūs baravykai. Reikės nuvažiuoti ir patikrinti, ar auga, bet kur – neaišku“, – sakė „Lietuvos ryto“ televizijos kalbinti pirkėjai.

„Nesako teisybės jie. Paklausiu: „Iš kur grybai?“, o jie man atsako: „Iš miško“, o iš kokio – nežinau“, – piktinosi ir kitas kalbintas pirkėjas.

Vis dėlto atsiranda ir pirkėjų, kurių tokios kainos visai nebaugina: „Noriu išsivirti grybų, šeimą pavaišinti ir kaina nesvarbi. Tai ką, aš pinigų neturiu?“

Grybų miškuose nėra

Grybautoja Irena iš Panvevėžio rajono pasakojo, kad visada nori rasti daugiau grybų, bet jų tiesiog nėra.

„Užkietėjusiam grybautojui kantrybės reikia, nuo ryto iki vakaro sunku vienam miške būti. Viename miške grybų nėra, kitame – vienas ar du, trečiame – irgi nėra. Apskritai nėra šiemet grybų“, – kalbėjo Irena.

Dabar grybautojai tik laukia daugiau lietaus, tada ir grybų gausiau turėtų rastis, nes kol kas jie maži ir sukirmiję, tik vienas kitas keliauja į krepšį.

„Jei grybaudami visus grybus būtume pasiėmę, pilna bagažinė būtų. Bet teko juos ten palikti“, – patvirtino grybautoja Angelė.

„Neapsimoka jų dar ieškoti. Vaikštau, vaikštau, o naudos – nulis. Prieš jaunatį ar per jaunatį – apie rugpjūčio 15 d. turėtų pradėti dygti grybai, o jei nepradės – tada prognozės liūdnos“, – nuogąstavo grybautojas Vytautas.

Pasak grybautojų, dėl užsitęsusios kaitros ir sausros šiemet nedaug ir voveraičių. Grybavus visą dieną pavyko pririnkti tik kelis kilogramus voveraičių. Už 300 gramų kibirėlį šių grybų prašoma 6 eurų.

Grybautojai tvirtina, kad, jei metai bus negrybingi, šios miško gėrybės bus brangios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.