Pajūryje – tikras darbymetis: gelbėtojai ir verslininkai ruošiasi poilsiautojų srautui, bet turi ir perspėjimų

Artėjant vasaros sezonui paplūdimiai ruošiasi turistų srautui. Štai Klaipėdos paplūdimiuose paskutinieji pasiruošimo darbai. Pajūry jau pūpso persirengimo kabinos, gelbėtojų postai, statomos vandens stotelės. Saulės ir jūros išsiilgusių poilsiautojų laukia ir verslininkai.

Artėjant vasaros sezonui paplūdimiai ruošiasi turistų srautui.<br>G.Pilaičio nuotr.
Artėjant vasaros sezonui paplūdimiai ruošiasi turistų srautui.<br>G.Pilaičio nuotr.
Artėjant vasaros sezonui paplūdimiai ruošiasi turistų srautui.<br>V.Skaraičio nuotr.
Artėjant vasaros sezonui paplūdimiai ruošiasi turistų srautui.<br>V.Skaraičio nuotr.
Artėjant vasaros sezonui paplūdimiai ruošiasi turistų srautui.<br>V.Skaraičio nuotr.
Artėjant vasaros sezonui paplūdimiai ruošiasi turistų srautui.<br>V.Skaraičio nuotr.
R.Pintveris.<br>Stop kadras
R.Pintveris.<br>Stop kadras
A.Siakki.<br>Stop kadras
A.Siakki.<br>Stop kadras
A.Petrošius.<br>Stop kadras
A.Petrošius.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (6)

Elvyra Sakalauskaitė-Laukevičienė

May 25, 2022, 5:27 PM, atnaujinta Aug 1, 2022, 10:26 AM

Pajūryje tikras darbymetis. Klaipėdos paplūdimių darbuotojai atlieka paskutiniuosius pasiruošimo darbus prieš vasaros sezoną.

„Na dabar jungsime fontanus, vandenį, kad žmonės galėtų atsigerti, nusipraust po jūros“, – apie paskutiniuosius darbus pasakojo „Lietuvos ryto“ televizijos kalbintas „Klaipėdos paplūdimių“ darbuotojas Rimgaudas Pintveris.

„Paplūdimiai beveik visiškai paruošti vasaros sezonui. Gelbėjimo postai savo vietose, persirengimo kabinos irgi visos jau pastatytos paplūdimiuose, nudažytos. Liko sutvarkyti tik suoliukus ir šiukšliadėžes“, – sakė „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

„Labai ruošiasi ir vandentiekį tvarko. Net labai pastebime pokyčius. Ir džiaugiamės, nors šilumos ir nėra, bet vis tiek gerai“, – vykstančiais darbais džiaugėsi „Lietuvos ryto“ televizijos kalbinta moteris.

„Paplūdimys dar ne visai pasiruošęs vasarai. Trūksta saulės, gero oro! O infrastruktūros paruošimo laukiame“, – sakė kita klaipėdietė.

Šiemet paplūdimiuose teko tvarkyti ir audrų padarinius.

„Darbo buvo daug, nes daug ką sulaužė, išplovė. Atstatėme, sutvarkėme ir vasarą pasitiksime pilnu pajėgumu“, – atkreipė dėmesį A.Siakki.

Darbus prieš vasaros sezoną baigia ir pajūryje įsikūrusios kavinės.

„Galima sakyti, kad jau beveik esame pasiruošę, tiktai beliko sulaukti gero oro, gerų nuotaikų ir poilsiautojų. Pavasaris šaltokas, tai lankytojų minimaliai pajūryje“, – pastebėjo „Androlos“ direktorius Andrius Petrošius.

Klaipėdoje šiltasis sezonas prasidės birželio pirmąją. Gelbėtojai primena – vasaros malonumais besimėgaujantys poilsiautojai paplūdimiuose neturėtų pamiršti sąmoningumo.

„Norime perspėti poilsiautojus, kad atėję į paplūdimį pažiūrėtų į vėliavas, ar galima maudytis. Taip pat atkreiptų dėmesį į ženklus ir kur duobės, nesimaudytų, vaikus prižiūrėtų“, – įspėjo A.Siakki.

Šiltajam sezonui ruošiamos ir centrinės miesto erdvės. Čia atsiranda specialios gertuvės.

„Norime pasidžiaugti, kad Lietuva yra unikali šalis. Pasaulyje vos 23 proc. turi tokį tyrą, sveiką ir skanų vandenį iš gręžinių. Tai norime tuo pasidžiaugti ir kviesti visus naudotis gertuvėmis“, – aiškino „Klaipėdos vandenų“ direktorius Benitas Jonikas.

„Tai yra ir gera prevencija, kalbant apie vengimą visų plastmasinių talpų ir kitų ne pačių draugiškiausių gamtai sprendimų“, – pastebėjo ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Bene labiausiai gertuvėmis džiaugiasi augintinių šeimininkai.

„Džiaugiuosi ne už save. Aš ir pati gersiu, bet taip pirmiausia galvoju apie savo šunis, kad ir jie turės kur palakti“, – sakė viena kalbintų merginų.

„Labai gerai. Klaipėda pilna turistų, mieste pilna kavinių, o kur vandens atsigerti, tiek mums, tiek gyvūnams, nėra“, – idėją gyrė kitas vyras.

Iš viso Klaipėdoje įrengtos keturios gertuvės.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.